Ga direct naar: 

Maatschappelijk vastgoed

Maatschappelijk vastgoed is een onontgonnen gebied. Terwijl er meer maatschappelijke dan commerciële vierkante meters in Nederland zijn.

Flexibele gebouwen

Een groot deel van het  maatschappelijk vastgoed is in handen van gemeenten. Vastgoed waar onvoldoende bedrijfsmatig mee wordt omgegaan. De gemeente zet vaak heel specifieke voorzieningen voor bepaalde groepen neer, waar je vervolgens niets anders meer mee kan. Dat leidt op termijn tot waardeverdamping. Dat moet veranderen vinden wij. Flexibiliteit van gebouwen staat bij draaijer+partners hoog in het vaandel.

Bruggenbouwer

Maatschappelijke en commerciële partijen willen graag samenwerken. Toch is er nog veel wederzijds onbegrip. Door onze jarenlange ervaringen aan beide kanten, brengen wij partijen bij elkaar en zorgen voor een goed proces. Wij spreken de taal. Zowel in de zorg, het onderwijs als bij gemeenten kunnen wij de bruggen bouwen waar u behoefte aan heeft.

Kansen voor marktpartijen

Er liggen op dit gebied kansen voor de marktpartijen. Goede maatschappelijke voorzieningen leiden tot waardecreatie voor kantoren en woningen. De markt ziet de ontwikkeling van maatschappelijk vastgoed vaak nog als een probleem, terwijl het juist de oplossing is. Samenwerking tussen marktpartijen en maatschappelijke organisaties leidt tot een win-win situatie.

Tip

Lees onze visie op maatschappelijk vastgoed in de brochure goed leven. En onze columns over maatschappelijk vastgoed:

Neem contact op met onze specialist


 


Neem contact op met Draaijer+Partners

Direct contact?
Groningen 050 - 524 46 66
Utrecht 030 - 659 23 33