Ga direct naar: 

Het Nieuwe Werken

U weet het zeker. U kiest voor Het Nieuwe Werken. U kent de voordelen: beter samenwerken, hogere productiviteit, meer werkplezier en lagere kosten. Maar hoe te beginnen? De ervaring leert: Het Nieuwe Werken begint met een aanpassing van uw huisvesting.

Huisvesting maakt Het Nieuwe Werken concreet

Het Nieuwe Werken biedt kansen om het talent van mensen beter te benutten. Buiten de bestaande kaders, plaats- en tijdonafhankelijk. In alle rust thuiswerken, de file vermijden, ’s middags met de kinderen en ’s avonds online werken. Het traditionele kantoor verandert in een ontmoetingsplaats, een sfeervolle omgeving waarin ook ruimte is voor concentratie en inspiratie. U hebt de beslissing al genomen. Nu de uitvoering nog. De adviseurs en managers van draaijer+partners denken graag met u mee en kunnen het traject van begin tot eind begeleiden.

Besparingsmogelijkheid

Voor een bedrijf is huisvesting niet de grootste kostenpost, maar het beslaat toch al snel 10% van de budgetten. draaijer+partners doet veel onderzoek naar de bezetting van werkplekken. Waar huisvesting nog traditioneel is georganiseerd, ligt de bezetting vaak onder de helft. Eén werkplek per persoon is duur en wordt dus bij lange na niet benut. Mensen werken buiten het kantoor, vergaderen of hebben een dag vrij. Organisaties gaan zich meer afvragen hoeveel werkplekken nog nodig zijn. Tegenwoordig is een ‘delingsgraad’ van 0,8 gebruikelijk, daar waar in traditionele gebouwen een ‘delingsgraad’ van 1,0 wordt gehanteerd. Een werkplek kost gemiddeld rond de € 14.000,- per jaar. Door minder werkplekken te maken kan er op de vierkante meters en deze kosten worden bespaard.

Neem contact op met onze specialist


 


Neem contact op met Draaijer+Partners

Direct contact?
Groningen 050 - 524 46 66
Utrecht 030 - 659 23 33