Utrecht_10

2018: Innovatie in een vogelvlucht

Inmiddels is het nieuwe jaar alweer succesvol van start gegaan. Toch willen wij nog even terugblikken op de mooie momenten die wij in 2018 met elkaar mochten delen. 2018 was voor draaijer+partners het jaar van de doorontwikkeling. Wij gingen terug naar de basis, versterkten onze strategie en stelden grote ambities. Dat deden wij niet alleen. Naast OPPS, Rondmakers, de nieuwe draai en de Beweegbox, deed ook Laanbroek Schoeman adviseurs haar intrede tot de Draaijer Groep. Tevens maakten wij met ons nieuwe label Oxxer een prestatiesprong in de wereld van onderhoud en beheer. Met elkaar hebben wij een heleboel mooie, gezonde, sociale, energieopwekkende, slimme en circulaire ontwikkelingen doorgemaakt. In een vogelvlucht nemen wij jou mee door onze innovatieve projecten van het afgelopen jaar!

Gezonde ontwikkelingen

In het voorjaar van 2018 vond de Healthy Urban Office Challenge (HUOC) plaats. Wij hadden een mooie rol in de jury en mochten Arcadis, met een aantal mooie ambities in het vooruitzicht, tot het meest inspirerende voorbeeld van een groen, gezond en slim kantoor in de regio Utrecht benoemen. Een goede inspiratiebron om het jaar mee af te trappen. Naast Arcadis zette ook gemeente Amstelveen zich in voor een gezond 2018. De Beweegbox mocht hier namelijk haar eerste Beweegbox realiseren. Na een feestelijke opening werd niet alleen in de Beweegbox volop gesport, maar werden ook onze de deuren van onze projecten het TopSportZorgCentrum en het Europapark in Groningen voor het eerst geopend.

Sociale ontwikkelingen

Naast sociale omgevingen zetten wij ons ook graag in voor sociale samenwerkingen. In het najaar van 2018 organiseerden wij samen met Facility Management Nederland en Croonwolder&dros het FMN Connect XL congres in het thema van Discover New Ambitions. In de bruisende omgeving van het Deltion college, waar wij dagelijks aan een sociale en veilige onderwijsomgeving werken, lieten wij samen met Oxxer, de nieuwe draai en LSa, verschillende partijen kennis maken met het ontdekken en waarmaken van nieuwe ambities. Het was een geslaagd event waar zowel studenten als experts elkaar hebben kunnen vinden.

Energieopwekkende ontwikkelingen

Op dinsdag 2 oktober deden wij mee aan de Autoloze dinsdag. Een mooi initiatief van Enexis om met de hele organisatie het co2 neutraal reizen te stimuleren. Collega’s pakten de trein, de fiets of bleven thuiswerken en planden hun overleggen in via Skype. Naast deze dag, ging onze college Bertina Seffinga de uitdaging aan om tijdens de Elfwegentocht twee weken lang fossielvrij op pad te gaan. Zij ruilde haar Diesel in voor een energieopwekkende ervaring!

Slimme ontwikkelingen

Als we het hebben over slimme omgevingen, blikken wij al snel terug op het innovatieve proces dat wij bij het Zone.college doorlopen. Samen met Binx Smartility grepen wij de kans om aan de slag te gaan met een plan voor een slimmer onderwijsconcept. Door middel van slimme systemen en het gebruik van de juiste data is een innovatief proces van start gegaan. Ook voor Unigarant in Hoogeveen realiseerden wij een compact en slim gebouw. In mei 2018 opende het pand opnieuw haar deuren met onder andere een slimmer klimaatconcept en een efficiënter werkplekconcept.

Circulaire ontwikkelingen

In Hoofddorp zijn wij afgelopen jaar samen met OPPS en de nieuwe draai van start gegaan met het realiseren van de gezondste werkcommunity van Europa. Niet alleen gezondheid, maar ook circulariteit staat bij Pharos centraal. Ongezonde en niet circulaire materialen en producten, zoals VOS, worden bij dit project zoveel mogelijk vermeden. Zowel de bouwmaterialen als het interieur worden zoveel mogelijk hergebruikt en schoonmaakproducten moeten beschikken over het keurmerk ‘milieukeur’.

Al met al kijken wij terug op een succesvol en innovatief 2018. In 2019 blijven wij onszelf én onze partners uitdagen om nog innovatiever in te spelen op gezonde, sociale, slimme, energieopwekkende en circulaire omgevingen.

Wil jij op de hoogte blijven van onze nieuwste ontwikkelingen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of volg ons op social media!

Nieuwste blogs

  • Sociaal
  • Werk
juni 2022

Huisvesting begint bij de gebruiker

Gemeente Diemen, LSa en draaijer+partners gingen in gesprek over de herinrichting van het gemeentehuis en […]

  • Inspiratie
  • Werk
juni 2022

Domeinbenadering en ontwerpgids voor duurzame exploitatie

De gemeente Amersfoort ontwikkelt een nieuw stadhuis. De voorbereidende werkzaamheden zijn gestart, volgens planning wordt […]

  • Circulair
  • Innovatie
juni 2022

De kansen van een circulaire inkoopstrategie

Hoe realiseer je een circulaire facilitaire dienstverlening door middel van een circulaire inkoopstrategie en wat […]