Stadion Cambuur

draaijer+partners scoort!

In maart 2018 kwamen voor Berry ten Pas zijn passie voor vastgoed en voetbal samen. Samen met Peter Ruchti gaat hij het komende jaar aan de slag met de ontwikkeling van het nieuwe voetbalstadion van de profvoetballersclub SC Cambuur. Mannen, zet hem op!

Match Day
SC Cambuur is een van de betaaldvoetbalclubs van Nederland. Aangezien het huidige Cambuurstadion is verouderd en daarmee onvoldoende bijdraagt aan de potentie van de club, zijn zij toe aan een nieuw stadion. Op vrijdag 16 maart was het dan zover: Match Day. Op deze dag ondertekende Berry ten Pas namens draaijer+partners het samenwerkingscontract met SC Cambuur om deel te nemen aan dit sportieve ontwikkelingsproject.

Win-win situatie
Vanaf 2020 kunnen zo’n 15.000 trouwe supporters de club komen toejuichen op het WTC gebied in Leeuwarden. Dit gebied is momenteel nog volop in ontwikkeling en biedt een aantal mooie kansen voor de toekomst. Het is een goed bereikbaar gebied dat dicht bij de binnenstad ligt. Met de komst van het stadion ontstaat er niet alleen meer dynamiek binnen het gebied, maar levert het in combinatie met winkels en indooractiviteiten ook een positieve bijdrage aan de werkgelegenheid van Leeuwarden. Een win-win situatie dus!

Wij gaan voor de winst!
Om tot een goede samenwerking te komen, adviseert Berry de voetbalclub bij de contractvorming met de ontwikkelaar van het stadion. Ook ondersteunt hij de club bij de volledige ontwikkeling van het nieuwe horecaconcept. De grote uitdaging hierin is om ervoor te zorgen dat het stadion bijdraagt aan de omzet van de club.. Om tot een optimale exploitatie voor de club te komen, is het van belang om als draaijer+partners creatief te kijken naar het ontwerp van het stadion. Zo kan er bijvoorbeeld op het energieverbruik en de toekomstige exploitatie- en onderhoudskosten worden bespaard. De inzet van een slim horecaconcept kan daarbij bijdragen aan een betere omzet.

Wij kijken uit naar een sportieve samenwerking en kunnen niet wachten op het resultaat!


Geschreven door: Berry ten Pas

"Het is natuurlijk prachtig om je liefde voor voetbal en vastgoed in zo'n mooi project samen te brengen!"

Nieuwste blogs

  • Sociaal
  • Werk
juni 2022

Huisvesting begint bij de gebruiker

Gemeente Diemen, LSa en draaijer+partners gingen in gesprek over de herinrichting van het gemeentehuis en […]

  • Inspiratie
  • Werk
juni 2022

Domeinbenadering en ontwerpgids voor duurzame exploitatie

De gemeente Amersfoort ontwikkelt een nieuw stadhuis. De voorbereidende werkzaamheden zijn gestart, volgens planning wordt […]

  • Circulair
  • Innovatie
juni 2022

De kansen van een circulaire inkoopstrategie

Hoe realiseer je een circulaire facilitaire dienstverlening door middel van een circulaire inkoopstrategie en wat […]