Een dag uit het leven van...

Een dag uit het leven van projectmanager Frank Rooker

Frank Rooker werkt al bijna tien jaar als projectmanager bij draaijer+partners. Wij vroegen hem zijn ervaringen te delen en te vertellen wat werken bij draaijer+partners nou zo leuk maakt.

Hoe het allemaal begon
Voor Frank was de keuze om de vastgoedwereld in te gaan niet altijd even vanzelfsprekend. Toch besloot hij na zijn opleiding bouwkunde door te studeren aan de opleiding bouwtechnische bedrijfskunde. Zijn stage-ervaringen in de bouwsector lieten hem inzien dat de bouwwereld naast een harde en commerciële kant ook een zachte en menselijke kant heeft. De samenwerking met verschillende collega’s en branchegenoten wakkerde zijn liefde voor de bouwsector langzaam aan. Frank begon zijn vastgoed carrière als werkvoorbereider, maar nam na twee leerzame jaren toch de sprong naar de opdrachtgevers kant van het vak. Zo ging hij in 2008 als projectmanager bij draaijer+partners aan de slag. Hier zit hij tot op de dag van vandaag nog steeds op zijn plek.

Bij draaijer+partners bepaalt Frank zijn eigen werkvreugde
Werken als projectmanager ziet Frank min of meer als een charmante chaos. Geen enkele dag is hetzelfde. Als projectmanager stelt hij zich dan ook iedere dag weer flexibel op om aan de wensen van zijn klant te voldoen. Doordat hij zijn planning zelf in kan delen, weet hij wat de dag hem brengt. Zo bepaalt Frank dus ook zijn eigen werkvreugde. De ene dag is vind je hem van 9 tot 5 op het kantoor in Utrecht. De andere dag zit hij al om zes uur ‘s ochtends in de auto of werkt hij tot na middernacht door. Ondanks het feit dat er soms lange dagen worden gemaakt, krijgt Frank er enorm veel energie van als hij na zo’n avond buffelen samen met zijn collega’s weer een succesvol project heeft afgerond.

Jong geleerd, is oud gedaan
Als projectmanager zorgt Frank ervoor dat projecten binnen tijd, budget en naar de wens van de klant worden gerealiseerd. Dat de gebruiker er uiteindelijk met veel plezier komt, is voor hem het belangrijkst. Het is voor Frank een mooie uitdaging om steeds weer met verschillende partijen rond de tafel te zitten. Iedere partij heeft zijn eigen belangen binnen een bepaald project, waardoor hij continue wordt geprikkeld met nieuwe inzichten. Ook door de diversiteit van opdrachtgevers waar Frank continu mee samenwerkt, leert hij dagelijks nieuwe dingen bij. Een van de mooiste leermomenten was voor hem de realisatie van het nieuwe internationale hoofdkantoor van TenneT. Frank is het gehele project van initiatief tot ingebruikname betrokken geweest en heeft zelfs nog enkele jaren in de nieuwe huisvesting mogen werken. Zo heeft hij zich door de jaren heen langzaam ontwikkeld tot de projectmanager wie hij nu is.

Samen sta je sterk
Een goede samenwerking met de klant staat bij Frank op nummer één. Hij positioneert zich dan ook niet boven, maar vooral naast de opdrachtgever. Het is voor hem belangrijk om samen te bepalen wat het beste is voor de klant. Aangezien een project soms wel jaren duurt, is investeren in een goede relatie erg belangrijk. Zo eet Frank na afloop van een lange dag graag nog even samen met de opdrachtgever een pizza, of helpt hij zelf op de werkvloer nog even mee om binnen een project de laatste werkplekken in te richten, zodat alles op tijd gereed is. Al met al geniet Frank erg van de vrijheid en diversiteit die hij bij draaijer+partners heeft. Op naar de volgende tien jaar!


Geschreven door: Frank Rooker

“Je bent niet alleen een klantgerichte professional. Je bent vooral ook jezelf”

Frank Rooker

Nieuwste blogs

  • Sociaal
  • Werk
juni 2022

Huisvesting begint bij de gebruiker

Gemeente Diemen, LSa en draaijer+partners gingen in gesprek over de herinrichting van het gemeentehuis en […]

  • Inspiratie
  • Werk
juni 2022

Domeinbenadering en ontwerpgids voor duurzame exploitatie

De gemeente Amersfoort ontwikkelt een nieuw stadhuis. De voorbereidende werkzaamheden zijn gestart, volgens planning wordt […]

  • Circulair
  • Innovatie
juni 2022

De kansen van een circulaire inkoopstrategie

Hoe realiseer je een circulaire facilitaire dienstverlening door middel van een circulaire inkoopstrategie en wat […]