NHL_Stenden_7

Een leerzaam inspiratiebezoek  

Het onderwijs is een actueel thema dat volgens veel onderwijsgoeroes drastisch veranderd moet worden. Zo zijn er de afgelopen jaren allerlei nieuwe technieken van lesgeven op de proef gesteld. Ook de omgeving waarin we les geven, heeft een aantal technologische ontwikkelingen doorstaan. Toch is de authentieke vorm van klassikaal onderwijs nog steeds de meest gebruikte manier om te doceren. In 1848 werd het klassikaal onderwijs ingezet, zodat leraren meer tijd overhielden om de lesstof persoonlijk met leerlingen door te nemen. Bovenal moest het klassikaal onderwijs bijdragen aan het welzijn van leerlingen. Daar zijn wij het tot op de dag van vandaag nog steeds mee eens.

EromesMarko
Om onze visie op het onderwijs te verbreden, brachten wij een inspiratiebezoek aan EromesMarko in Wijchen. Zij zijn een jonge onderwijsinrichter die zowel diensten, producten als concepten verlenen aan alle typen onderwijs in Nederland. Het is hun streven om de leeromgeving zo efficiënt, duurzaam en creatief mogelijk in te richten. Zo kunnen er middels het slimme interieur van EromesMarko zowel klassikaal onderwijs, groepsopdrachten en persoonlijke uitleg in eenzelfde ruimte worden uitgevoerd.

Slim en efficiënt ruimte benutten
Vaak ervaren wij dat veel onderwijsinstellingen kampen met ruimtegebrek. Te weinig klaslokalen, collegezalen of te kleine ruimtes zijn een veelvoorkomend probleem binnen de onderwijssector. EromesMarko kijkt op een integrale manier naar ruimten en meubilair. Zo kan er veel meer flexibiliteit worden gevonden. Dit is een mooi gegeven, want juist hier ligt een nadrukkelijke behoefte voor veel schoolbesturen.

De basis van een goede leeromgeving
Volgens ons is een veilige en inspirerende omgeving de basis van productief onderwijs. De maatschappij verandert en ook het behoeftepatroon van leerlingen verschuiven. Een leeromgeving moet daarom toekomstbestendig zijn, zodat deze kan inspelen op hetgeen waar op dat moment behoefte naar is. Wij zijn ervan overtuigd dat een toekomstbestendige, veilige, inspirerende, slimme en gezonde leeromgeving de prestaties van de leerling tot wel 10% kan verhogen. Daarom zetten wij onze expertises in om goede samenwerkingen te stimuleren en zo de productiviteit van zowel leraar als leerling binnen de leeromgeving te verbeteren. Hoe draag jij bij aan een inspirerende leeromgeving?


Geschreven door: Jan Joost Flim 

Wil jij ook met een toekomstbestendige leeromgeving aan de slag? Jan Joost Flim helpt jou hier graag bij!

Nieuwste blogs

  • Sociaal
  • Werk
juni 2022

Huisvesting begint bij de gebruiker

Gemeente Diemen, LSa en draaijer+partners gingen in gesprek over de herinrichting van het gemeentehuis en […]

  • Inspiratie
  • Werk
juni 2022

Domeinbenadering en ontwerpgids voor duurzame exploitatie

De gemeente Amersfoort ontwikkelt een nieuw stadhuis. De voorbereidende werkzaamheden zijn gestart, volgens planning wordt […]

  • Circulair
  • Innovatie
juni 2022

De kansen van een circulaire inkoopstrategie

Hoe realiseer je een circulaire facilitaire dienstverlening door middel van een circulaire inkoopstrategie en wat […]