Expertmeeting: Welzijn binnen de werkomgeving

Expertmeeting: Welzijn binnen de werkomgeving

Welzijn, gezondheid en geluk op de werkvloer. Maar ook slimme gebouwen en Big Data. Het zijn thema’s die een steeds prominentere rol krijgen binnen de werkomgeving. Samen kunnen zij er voor zorgen dat je als organisatie de ‘war for talent’ wint. Helaas is er vaak geen eenduidige samenhang tussen deze thema’s, omdat de verantwoordelijkheid hiervoor versnippert ligt bij meerdere afdelingen binnen de organisatie. Op dinsdag 15 januari organiseerden wij een expertmeeting waar wij met vijf experts het gesprek over deze thema’s aangingen.

De optimale werkomgeving

In het kader van ‘Healthy Working’ nodigden wij vijf van onze klanten uit om aan te schuiven bij een gezonde ontbijtsessie en samen het gesprek aan te gaan over de thema’s gezondheid op de werkvloer en slimme kantoren. Bij ons aan tafel zaten experts vanuit Enexis, Menzis, Nutreco, Rabobank en Triodos. Samen met hen hebben wij verkend hoe de thema’s ‘gezondheid op de werkvloer’ en ‘Smart buildings’ integraal kunnen worden aangepakt, waardoor je een optimale werkomgeving kunt creëren die het welzijn van de medewerkers bevordert.

Welzijn binnen de werkomgeving

Welzijn binnen de werkomgeving gaat onder andere over de impact van gezonde gebouwen op het welzijn, de productiviteit en gezondheid van gebouwgebruikers. Als werkgever is niets zo fijn als het hebben en behouden van gezonde, gelukkige en daarmee tot 20 procent productievere medewerkers. Investeren in een gezonde werkomgeving is dan ook voor iedere werkgever van belang. Niet alleen de tevredenheid en het geluk van de medewerkers zullen hiermee stijgen, maar ook de War for Talent kan met een gezonde en prettige werkomgeving makkelijker worden gewonnen. Ook voor werknemers is een gezonde werkomgeving steeds vaker van belang. Zij willen werken in een gezonde omgeving waar zij meer energie en inspiratie van krijgen.

In de praktijk: Pharos

Bij Pharos implementeren wij een gezond kantoorconcept waar medewerkers op een gezonde manier en in een gezonde omgeving nieuwe voeding en vormen van beweging kunnen ontdekken, binnen én buiten de werktijden. Hiermee wordt een mooi voorbeeld van ‘Nudging’ aangedragen waarmee de werkgever een gezonde leef- en werkstijl van de medewerker stimuleert.

In deel 2 van deze blogreeks gaan wij verder in op de integrale aanpak tussen welzijn binnen de werkomgeving en het toepassen van slimme services. Ook tijdens ons Trendevent op 7 maart vertellen wij jou hier graag meer over. Aanmelden kan hier!


Geschreven door: Marieke Winter 

Ben jij benieuwd naar de uitkomsten van onze expertmeeting? Tijdens ons Trendevent presenteren wij jou deze graag in ons nieuwe trendverslag!

Nieuwste blogs

  • Sociaal
  • Werk
juni 2022

Huisvesting begint bij de gebruiker

Gemeente Diemen, LSa en draaijer+partners gingen in gesprek over de herinrichting van het gemeentehuis en […]

  • Inspiratie
  • Werk
juni 2022

Domeinbenadering en ontwerpgids voor duurzame exploitatie

De gemeente Amersfoort ontwikkelt een nieuw stadhuis. De voorbereidende werkzaamheden zijn gestart, volgens planning wordt […]

  • Circulair
  • Innovatie
juni 2022

De kansen van een circulaire inkoopstrategie

Hoe realiseer je een circulaire facilitaire dienstverlening door middel van een circulaire inkoopstrategie en wat […]