Elfwegentocht1

Fossielvrij op pad tijdens de Elfwegentocht

Een van de belangrijkste drijfveren in mijn werk bij draaijer+partners is het verbeteren van de leer- en werkomgeving. Het vormt een basisuitgangspunt voor mijn adviezen bij draaijer+partners. Goed omgaan met de aarde vormt één van de belangrijkste pijlers. In het dagelijks leven probeer ik dat dan ook zoveel mogelijk na te leven, maar er blijven een paar zwakke punten. Zo gebruik ik bijvoorbeeld nog te vaak de droger om de was te drogen, maar wat misschien wel mijn grootste valkuil is, is mijn mobiliteit. Als adviseur ben ik veel onderweg en mijn woonplaats ligt nou niet bepaald gunstig ten opzichte van het openbaar vervoer of het kantoor. Dat betekent dat ik dus (te) vaak en (te) veel in mijn dieselauto rijd…Tijdens de Elfwegentocht probeer ik twee weken lang fossiclvrij te leven! 

Als het kan, probeer ik zoveel mogelijk thuis te werken, carpool ik met collega’s als we gezamenlijk naar een afspraak gaan en neem de elektrische kantoorfiets voor afspraken in de binnenstad, maar toch blijft het een beetje knagen. En daar was hij dan, de Elfwegentocht! In het kader van de Culturele hoofdstad probeert Friesland twee weken fossielvrij te rijden. Daar kan ik als Fries natuurlijk niet omheen! Het is bovendien een ideale gelegenheid om eens te testen of mijn vooroordelen over elektrisch rijden (te kleine actieradius) en openbaar vervoer (duurt lang en weinig flexibiliteit) echt waar zijn of dat deze manieren van vervoer prima alternatieven voor mijn diesel zijn.

Ik doch mei! Ik probeer twee weken lang zo weinig mogelijk fossiele brandstoffen te gebruiken. De eerste week word ik een handje geholpen door Martinistad BMW en Business Lease. Zij stellen een BMW i3 ter beschikking voor een aantal dagen. Zo kan ik fossielvrij naar het kantoor en de klanten rijden. De tweede week is het plan om deels thuis te werken (mede dankzij skype) en het openbaar vervoer uit te proberen. Ik ben vooral benieuwd of ik inderdaad minder flexibiliteit ervaar, vooral omdat mijn agenda op het laatste moment nogal eens kan veranderen. Over twee weken ben ik in ieder geval een ervaring rijker en kan ik opdrachtgevers nog beter overtuigen van het belang van goede bereikbaarheid met het Openbaar Vervoer en de aanwezigheid van elektrische oplaadpunten voor een betere leer- en werkomgeving.


Geschreven door: Bertina Seffinga 

Wil jij op de hoogte blijven van Bertina haar fossielvrije ervaringen? Over twee weken lees je er meer over in haar vervolgblog!

Nieuwste blogs

  • Sociaal
  • Werk
juni 2022

Huisvesting begint bij de gebruiker

Gemeente Diemen, LSa en draaijer+partners gingen in gesprek over de herinrichting van het gemeentehuis en […]

  • Inspiratie
  • Werk
juni 2022

Domeinbenadering en ontwerpgids voor duurzame exploitatie

De gemeente Amersfoort ontwikkelt een nieuw stadhuis. De voorbereidende werkzaamheden zijn gestart, volgens planning wordt […]

  • Circulair
  • Innovatie
juni 2022

De kansen van een circulaire inkoopstrategie

Hoe realiseer je een circulaire facilitaire dienstverlening door middel van een circulaire inkoopstrategie en wat […]