Hoe heeft projectmanager Erwin Schrijver zijn eerste half jaar bij draaijer+partners ervaren?

Na 18 jaar trouwe dienstverband bij IPMMC Vastgoed en 5,5 mooie en leerzame jaren bij Twynstra Gudde Huisvesting, Vastgoed & Facility Management, is de ervaren projectmanager Erwin Schrijver bij draaijer+partners in dienst gekomen. Net voor de uitbraak van Covid-19. Hoe kijkt Erwin hier op terug? In deze blog delen wij zijn ervaringen.  

Je bent nu een half jaar bij draaijer+partners werkzaam, hoe kijk je hier op terug?
Goed! Ik heb een ontzettend warm welkom gehad en ik ben erg blij met mijn carrière stap. Dat ik zo goed ben opgevangen is mij bijgebleven. Een week voor mijn start beschikte ik al over alle ICT- faciliteiten en in mijn privé mailbox ontving ik een overzicht met alle kennismakingsgesprekken. Niet alleen gesprekken met mijn directe collega’s op mijn ‘standplaats’ in Utrecht, maar met alle directieleden binnen de Draaijer Group, het secretariaat en collega’s van het shared service center. Ook op werkgebied had ik een vliegende start. Na een goede overdracht, kon ik op een prachtig getimed moment, direct een mooi en groot project overnemen.

Wat maakt het dat je op je plek zit bij draaijer+partners?
Ten eerste is het mooi dat we binnen de Draaijer Group alle kennis onder één dak hebben. Hiermee bedoel ik van initiatieffase tot en met de exploitatie- en onderhoudsfase. Dit geeft mij de kans om mijn exploitatiekennis bijvoorbeeld te vergroten. Daarnaast word je actief en vanzelfsprekend betrokken bij offertetrajecten voor projecten, waar je eventueel een rol in kan spelen.

Ik vind het leuk om als projectmanager ‘de spin in het web’ te zijn tussen opdrachtgevers, adviseurs, collega’s, leveranciers en uitvoerende partijen. Dat kan ik hier uitstekend zijn. Een project is voor mij geslaagd, als niet alleen ik en de opdrachtgever tevreden zijn, maar alle betrokkende partijen. Zelf probeer ik succesvol te zijn door het gewoon te doen, me nieuwsgierig op te stellen en niet bang te zijn om fouten te maken. Ik krijg het volste vertrouwen en mijn collega’s staan klaar als je hulp nodig hebt. Het leuke is dat mijn projecten tastbaar resultaat hebben. Zo kon ik tijdens mijn vakantie het recent opgeleverde project aan mijn gezin laten zien.

Als laatste vind ik het mooi om te ervaren dat er ook ruimte is voor plezier. Ondanks de coronaperikelen en dus het werken op afstand, is onze personeelsvereniging erg actief gebleven. Online borrels, kookworkshops, bingo’s en pubquizen, het komt allemaal voorbij.

Wat gaat de toekomst jou brengen?
Ik heb zin in de toekomst! Ik heb al mooie projecten als projectmanager en contractmanager mogen uitvoeren en ik kijk er naar uit om nog meer leuke projecten op te pakken. Buiten de lopende projecten worden we ook gemotiveerd voor interne kennisontwikkeling. Ik ben bijvoorbeeld, samen met een aantal collega’s, bezig om het online expertisecentrum over aanbestedingen in te richten. Zo blijven we met en van elkaar leren.

Ik vind het leuk om als projectmanager ‘de spin in het web’ te zijn tussen opdrachtgevers, adviseurs, collega’s, leveranciers en uitvoerende partijen. Dat kan ik bij draaijer+partners uitstekend zijn.

Nieuwste blogs

  • Gezond
  • Zorg
augustus 2022

Meer woon- en werkplezier door licht

Beter slapen, zien en presteren. Hoe? Door licht. Uit onderzoek blijkt: licht beïnvloedt onze gezondheid. […]

  • Inspiratie
  • Werk
juli 2022

Hoe laat je hybride werken goed functioneren bij gemeenten?

Meer dan twee jaar lang adviseerde de Nederlandse regering om thuis te werken tegen de […]

  • Werken bij
  • Organisatie
juli 2022

Young Professionals Group zorgt voor verbinding

Wij geloven erin dat onze medewerkers met meer plezier werken, zich beter ontwikkelen, gemotiveerder zijn […]