Inspirerende en gezonde werk- en ontvangstlocaties voor de Rabobank

In een eerdere blog heb ik al geschreven over mijn ervaringen tijdens mijn eerste maanden bij draaijer+partners. Tussen februari en afgelopen zomer heb ik met veel enthousiasme gewerkt aan de totstandkoming van een aantal inspirerende en gezonde werk- en ontvangstlocaties voor de Rabobank Nederland, één van onze grotere opdrachtgevers. Graag deel ik met u wat ik hiervoor deed in deze interessante en intensieve periode.

Meebewegen met de ontwikkelingen
De Rabobank aan het Raadhuisplein in Emmen is onderdeel van een groot nieuwbouwproject met kantoren, woningen en een hotel. draaijer+partners is hier vanaf het eerste initiatief bij betrokken. Het ontwerptraject is al in januari 2017 gestart en door allerlei vertragingen rondom de bouw van het casco werd het ontwerp ook onderdeel van de transitie die de Rabobank sinds 2016 doorloopt. Wij zijn met het ontwerp en het project constant mee blijven bewegen met zowel de casco-ontwikkeling als de ontwikkelingen binnen de Rabobank zelf. Uiteindelijk is het een vestiging geworden van 1.500 m2, verdeeld over twee verdiepingen.

Communicatie en creativiteit nu extra belangrijk
Medio februari 2020 is het casco opgeleverd aan Rabobank en mocht ik eindelijk starten aan de verdere realisatie. Ik heb veel energie gestoken in de communicatie tussen de Rabobank, de ontwikkelaar / verhuurder, de adviseurs, aannemers en leveranciers. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen; we hebben met elkaar het project nagenoeg probleemloos kunnen afronden. Natuurlijk heeft Covid-19 effect gehad op de werkzaamheden. Wij moesten creatief zijn in de planning, maar we konden het project goed draaiende houden.

Een nieuw en uniek ontwerp
De oplevering vond eind juni 2020 plaats. Iedereen is ontzettend trots op het resultaat. Deze vestiging heeft, ondanks de industriële look, een huiselijke sfeer met veel groen. En door het opnemen van een (werk-)café is er voldoende ruimte voor informele ontvangsten en ontmoetingen. Er is gekozen om in de, voor publiek toegankelijke, ontvangst/werkcafé-ruimte geen systeemplafond toe te passen en de technische installaties in het zicht te houden. Er is geen plafond aangebracht, maar wel aanvullende akoestische voorzieningen in de vorm van een akoestisch spuitplafond in een zodanige kleur dat de technische installaties er als zichtelementen uit springen. Deze keuze versterkt de gewenste industriële look die we nastreefden.
Het is de bedoeling dat na de Covid-19 crisis nieuw leven wordt geblazen in de samenwerking met Brownies & Downies. Een mooie lunchroomformule die werkgelegenheid biedt aan mensen met een verstandelijke beperking. Hopelijk kunnen we dan naast een kopje koffie ook weer genieten van een lekker stukje appeltaart in deze uitnodigende Rabobank omgeving.

Geschreven door: Erwin Schrijver

Deze vestiging heeft, ondanks de industriële look, een huiselijke sfeer met veel groen. En door het opnemen van een (werk-)café is er voldoende ruimte voor informele ontvangsten en ontmoetingen.

Nieuwste blogs

  • Werken bij
  • Organisatie
juni 2021

Zo leuk is werken bij draaijer+partners

Wat wilde jij vroeger worden als je later groot zou zijn? Superheld(in), brandweerman of -vrouw, […]

  • Gezond
  • Werk
mei 2021

Hoe begin je met het organiseren van een gezonde werkomgeving?

Toen we lang geleden voor het eerst aan het werk gingen, was dat buiten, in […]

  • Werken bij
  • Zorg
april 2021

Facilitymanagement is gewoon ontzettend leuk

Een jaar geleden kwam Anniek Dijkstra in dienst bij draaijer+partners als facilitair adviseur zorg. In […]