Interne projectmanagement sessies houden ons scherp

In 2021 is draaijer+partners gestart met interne kennissessies over het vak Projectmanagement. Projectmanagers werken bij ons aan leuke, uitdagende projecten. Door het onderling delen van ervaring en kennis stimuleren we elkaar om we nog professioneler te worden.


Kennis delen

Regelmatig komen we als projectmanagers bij elkaar om inhoudelijke kennis te delen. We bespreken nieuwe ontwikkelingen in de markt en hoe we daar het beste op in kunnen spelen. We delen onze ervaringen en wisselen tips uit. Door samen te bespreken wat de ontwikkelingen en risico’s zijn, maken we elkaar scherper en beter.

De eerste sessie ging over de DNR takenlijst: de tool die ons helpt om demarcatie in het ontwerp- en bouwproces professioneel vast te leggen en te communiceren. Een tweede sessie ging in op de bouwkosten en het bepalen van budgetten. Hierin zijn onderwerpen als de huidige ontwikkelingen op de markt, indexering en de risico’s besproken. In november is tijdens de derde sessie gesproken over bestemmingsplannen / vergunningstrajecten. Uiteindelijk volgt ook een vierde sessie over de zachte kant van projectmanagement, namelijk de samenwerking, zowel intern als extern.


Nuttig en gezellig

Junior projectmanagers putten tijdens de bijeenkomsten uit de jarenlange ervaring van de senioren en weten hen vervolgens weer te inspireren met een frisse, nieuwe blik. De mening van iedereen telt en dat maakt het juist zo nuttig.

Maar gezelligheid is minstens zo belangrijk tijdens de sessies. Na het inhoudelijke programma wordt er altijd geëindigd met een borrel of een hapje. Voor volgend jaar staan er weer nieuwe actuele onderwerpen op de agenda.

Wil je ook werken aan toonaangevende projecten? Bekijk onze actuele vacatures.

“We kiezen bewust voor een creatieve omgeving waar we fysiek bij elkaar kunnen zitten in een informele setting. Het is een leuke en productieve manier waarbij we samen kunnen kennisdelen, verbinden en professionaliseren. Iedereen heeft iets toe te voegen tijdens de sessies zoals een ervaring of een case uit de praktijk, waardoor het echt een toegevoegde waarde is om bij elkaar te komen.”

Berfin Yardak, projectmanager

Nieuwste blogs

  • Sociaal
  • Werk
juni 2022

Huisvesting begint bij de gebruiker

Gemeente Diemen, LSa en draaijer+partners gingen in gesprek over de herinrichting van het gemeentehuis en […]

  • Inspiratie
  • Werk
juni 2022

Domeinbenadering en ontwerpgids voor duurzame exploitatie

De gemeente Amersfoort ontwikkelt een nieuw stadhuis. De voorbereidende werkzaamheden zijn gestart, volgens planning wordt […]

  • Circulair
  • Innovatie
juni 2022

De kansen van een circulaire inkoopstrategie

Hoe realiseer je een circulaire facilitaire dienstverlening door middel van een circulaire inkoopstrategie en wat […]