Met de ambitieversneller naar de Green Deal Zorg 2.0

Het doel om CO2 en energie te besparen en geen aardgas of fossiele brandstoffen meer te gebruiken om gebouwen van energie te voorzien, heeft een onomkeerbaar proces in gang gezet om de gebouwde omgeving in Nederland te verduurzamen. Deze ontwikkeling leidt tevens tot een aantal afspraken die voor de zorg zijn vastgelegd in de Green Deal Zorg 2.0.

De Green Deal Zorg 2.0
Met de Green Deal Zorg 2.0 gaan zorginstellingen met elkaar de verplichting aan om de afgesproken doelen te behalen. In de Green Deal wordt niet alleen gekeken naar de integrale aanpak die nodig is om bewoners en personeel een duurzame en energiezuinige omgeving aan te bieden. Ook zorgt de Green Deal Zorg 2.0 voor een gezond en comfortabel binnenklimaat voor de gebruikers. De integrale aanpak gaat uit van de gebruikers van het gebouw en houdt rekening met de verschillende behoeften. Het resultaat is een duurzaam, CO2- en energieneutraal gebouw met een gezond, comfortabel binnenklimaat waar mensen met plezier wonen en werken.

De ideale zorgomgeving
Om een integraal gebouwconcept te ontwikkelen, moeten we rekening houden met de verschillende behoeften en wensen van de gebruikers van een gebouw. Zo verlangen bewoners die voornamelijk stilzitten naar een hogere omgevingstemperatuur en een tochtvrije ruimte. Verzorgend personeel dat de hele dag druk aan het werk is, heeft meer behoefte aan een lagere temperatuur en een frisse, schone werkomgeving. De opgave is een gebouwconcept te ontwikkelen, dat voor beide doelgroepen een aangenaam binnenklimaat realiseert. Uiteraard moet het gebouw CO2- en energieneutraal zijn, geen fossiele brandstoffen gebruiken voor de energievoorziening en circulair ontwikkeld zijn.

De ambitieversneller
Om een optimaal gebouwconcept te ontwikkelen, hebben wij de ambitieversneller ontwikkeld die binnen drie maanden inzicht geeft in de opgave en de mogelijke oplossingen. De ambitieversneller bestaat uit de volgende concrete stappen:

 • Inventarisatie van uw vastgoed(portefeuille)
 • Analyse van bekostiging en werkelijke kosten
 • Verbetering van facilitaire processen
 • Healing environment concreet gemaakt
 • Kostenbesparing door verduurzaming van gebouwen
 • Businessplan met concrete idee
 • Projecten en stappenplan
 • Klaar voor een strategisch besluit

Klaar voor een gezonde toekomst
Met de ambitieversneller helpen wij onze klanten de juiste strategische keuze te maken voor de verduurzaming van hun vastgoed(portefeuille). Binnen drie maanden bieden wij een concreet businessplan met inzicht in de mogelijkheden, aanpak en kostenbesparing van de vastgoed(portefeuille). Dit doen wij op basis van de volgende thema’s: energiebesparing, van aardgas naar een duurzame energiebron, vermindering CO2 uitstoot, gezonde en frisse woon- en werkomgeving en circulair bouwen. Hiermee maken wij vastgoed(portefeuilles) 100% Paris Proof en klaar voor een gezonde en duurzame toekomst!


Geschreven door: Paul Dielissen 

Meer weten over onze ambitieversneller of de Green Deal Zorg 2.0? Je leest het op ambitieversneller zormgomgeving.

Nieuwste blogs

 • Sociaal
 • Werk
juni 2022

Huisvesting begint bij de gebruiker

Gemeente Diemen, LSa en draaijer+partners gingen in gesprek over de herinrichting van het gemeentehuis en […]

 • Inspiratie
 • Werk
juni 2022

Domeinbenadering en ontwerpgids voor duurzame exploitatie

De gemeente Amersfoort ontwikkelt een nieuw stadhuis. De voorbereidende werkzaamheden zijn gestart, volgens planning wordt […]

 • Circulair
 • Innovatie
juni 2022

De kansen van een circulaire inkoopstrategie

Hoe realiseer je een circulaire facilitaire dienstverlening door middel van een circulaire inkoopstrategie en wat […]