Relatiemarkt Hanzehogeschool (2)

Relatiemarkt Hanzehogeschool

Op woensdag 14 maart organiseerde Hanzehogeschool Groningen de jaarlijkse Relatiemarkt van de Academie voor Architectuur en Built Environment. Onze collega’s Yolanda Nout, Babbet Nienhuis en Haris Licina waren hierbij aanwezig om draaijer+partners te vertegenwoordigen.

Het toekomstige werkveld
Tijdens de relatiemarkt van de Hanzehogeshool krijgen studenten de kans om zich te oriënteren op hun toekomst. De één is opzoek naar een toekomstige droombaan, terwijl de ander nog druk zoekt naar de ideale stageplaats. Tijdens deze markt zijn er veel verschillende partijen uit de bouwkundige en infrastructurele sector aanwezig om de studenten wegwijs te maken in hun toekomstige werkveld.

De zachte kant van de bouwwereld
Op de relatiemarkt waren veel traditionele vastgoedpartijen aanwezig, waardoor studenten juist werden geïnspireerd door de experimentele aanpak van draaijer+partners. De zachte kant van de bouwwereld is een kant waar veel studenten nog niet bekend mee waren. Tijdens de opleiding wordt vooral vanuit het gebouw gedacht en niet zozeer vanuit de gebruiker. Doordat draaijer+partners in het voortraject al meedenkt in de huisvesting en gebruikers actief betrekt gedurende het proces, diende onze aanpak als een ware eye-opener voor veel studenten. De toegevoegde waarde van omgevingspsychologie werkte dan ook erg inspirerend en daagde studenten zelfs uit om hier zelf ook vaker bij stil te staan.

De veelzijdigheid van draaijer+partners
draaijer+partners staat vooral bekend om de veelzijdigheid die wordt geboden. Zo zag je bij een aantal collega standhouders projecten afgebeeld waar ook draaijer+partners bij betrokken is geweest. Tijdens de relatiemarkt gaven meerdere studenten aan stage te willen lopen bij draaijer+partners. Zij werden enorm geïnspireerd door het feit dat wij niet traditioneel denken, maar juist durven te experimenteren in de praktijk. Zo zie je maar weer dat een goede oriëntatie tot nieuwe inzichten kan leiden. Er was zelfs één student aanwezig die met zijn vragenlijst iedere organisatie af ging om zeker te zijn van zijn uiteindelijke keuze. Niet alleen studenten, maar ook docenten waren erg enthousiast over de aanwezigheid van draaijer+partners. Er werd zelfs gevraagd of dat draaijer+partners gastcolleges wilt komen verzorgen en of wij cases willen aandragen waar studenten vervolgens mee aan de slag kunnen.

Wij hopen vooral veel studenten te hebben geholpen bij hun toekomstige keuzes en we zien ze graag snel weer terug in het werkveld!


Geschreven door: Haris Licina 

“draaijer+partners was voor veel studenten een van de eerste bedrijven waarvan ze dachten: wauw, daar wil ik nou écht stage lopen!”

Haris Licina

Nieuwste blogs

  • Sociaal
  • Werk
juni 2022

Huisvesting begint bij de gebruiker

Gemeente Diemen, LSa en draaijer+partners gingen in gesprek over de herinrichting van het gemeentehuis en […]

  • Inspiratie
  • Werk
juni 2022

Domeinbenadering en ontwerpgids voor duurzame exploitatie

De gemeente Amersfoort ontwikkelt een nieuw stadhuis. De voorbereidende werkzaamheden zijn gestart, volgens planning wordt […]

  • Circulair
  • Innovatie
juni 2022

De kansen van een circulaire inkoopstrategie

Hoe realiseer je een circulaire facilitaire dienstverlening door middel van een circulaire inkoopstrategie en wat […]