Wij zijn aanwezig op Building Holland 2019!

Building Holland is hét 3-daagse innovatie event voor de bouw-, installatie- en vastgoedsector. Van 9 t/m 11 april komen er meer dan 15.000 bezoekers bijeen om de nieuwste innovaties op de markt te verkennen. Tijdens het event wordt volop genetwerkt en kennis gedeeld. Ook vanuit draaijer+partners zijn wij dit jaar aanwezig om onze kennis met de markt te delen.

In samenwerking met Het Collectief Verduurzamen, OPPS, Oxxer en de nieuwe draai verzorgen wij tijdens Building Holland een vijftal sessies. Daarnaast zijn wij met onze stand vertegenwoordigd op de GOOEE IOT Arena in hal 12 (STAND: MP. 12.21, zie plattegrond). Hieronder lees je welke inhoudelijke sessies wij tijdens deze beurs verzorgen. Tevens vind je hierbij een kort overzicht met daarin vermeld waar en wanneer wij precies spreken. Aanmelden voor de beurs kan kosteloos via deze link.

Dinsdag 9 april:

Samenwerken op basis van UAV-gc | Geleerde lessen uit het DBMO project “Energieneutraal Stadskantoor Heerlen” – Nico Aarts, Ruud van Vliet, Luuk van Wijlick, Hans Scheijen, Math Feijen, Roger Toussaint & Arlette Vrusch
(dinsdag 9 april 11.50 – 12.10 uur, Podium Inspirante: Theater hal 10)

De gemeente Heerlen wilt een voorbeeldfunctie vervullen bij de verduurzaming van de regio Parkstad. De noodzakelijke modernisering van de eigen huisvesting bood in 2017 de kans om de daad bij het woord te voegen vanuit het stadshart van Heerlen. Voor de nieuwbouw van het Stadskantoor en de renovatie van het monumentale Raadhuis is gekozen voor een geïntegreerd contract; een Design, Build, Maintain en Operate op basis van de UAV-gc. De ondertekening van het contract in 2018 was het eindresultaat van een innovatieve en duurzame aanbestedingsprocedure. Wat was hierbij de aanpak en wat zijn de geleerde lessen? Tijdens de paneldiscussie gaan we in gesprek met diverse projectbetrokkenen over de innovatieve en duurzame aanbestedingsprocedure dat moet leiden tot een energieneutraal Stadskantoor.

Samen slimmer omgaan met gebouwen – Erwin Alders
(dinsdag 9 april 13.30 – 14.00 uur, Podium GOOEE IOT: Arena hal 12)

Als gebouwgebruiker vraag je niet om stenen, installaties of een armatuur. Je wilt vooral gelukkig en gezond kunnen werken met prettig licht, een aangenaam klimaat, gezond eten, comfortabele meubels en slimme installaties. Tegenwoordig bevatten gebouwen steeds meer slimme technieken waarmee deze behoeften inzichtelijk kunnen worden gemaakt. Zo wordt er gewerkt met sensoren en regelsystemen die het klimaat, de verlichting en beveiliging kunnen regelen. Door integraal samen te werken en de beschikbare data uit deze systemen inzichtelijk te maken en aan elkaar te verbinden, ontstaan slimmere gebouwen die een beter welzijn van de gebruiker, een beter milieu en zo weinig mogelijk tijd-, ruimte- en geldverspilling stimuleren.

Label C: van moeten naar willen en van willen naar moeten! – Marco Sotthewes
(dinsdag 16.50 – 17.10 uur, Podium Inspirante: Theater hal 10)

Alle kantooromgevingen van 100m2 en meer moeten in 2023 minstens voldoen aan het C-label. Naar verwachting wordt dit in 2030 label A en in 2050 volledig energieneutraal. Wij zien gebouweigenaren zoeken naar de juiste aanpakken om hier aan te voldoen. Tegelijkertijd hebben overheden (met name provincies en gemeenten) hun doelstellingen in bijvoorbeeld de reductie van Co2 te behalen. Welke initiatieven zien wij nou tussen de markt en overheid ontstaan om dit te realiseren? Hoe worden de ‘wortel en de stok’ ingezet om de labels af te dwingen? Kortom: wat kunnen gebouweigenaren verwachten en wat zijn andersoortige aanpakken die eigenaren kunnen helpen om te komen tot deze labels?

Woensdag 10 april:

Een prestatiesprong in beheer en onderhoud – Edgar Anholts
(woensdag 10 april 12.40 – 13.00 uur, Podium Inspirante: Theater hal 10)

In de markt komen we steeds vaker met elkaar tot de conclusie dat het onderhoud en beheer van gebouwen anders moet. We zien het bij veel instellingen en bedrijven terugkomen: onderhoud is vooral reageren op klachten in plaats van pro-actief sturen op tevredenheid. Er is een focus op contracten, in plaats van een focus op resultaat. Zonde, want met een andere aanpak bespaar fors én kun je de kwaliteit verbeteren. Edgar Anholts presenteert het nieuwe label van draaijer+partners, Oxxer. Aan de hand van een aantal best practises laat hij jou zien hoe jij morgen nog een forse besparing kunt maken.

Donderdag 11 april:

Matchen jouw ambities en doelstellingen met de wensen en behoeften van de gebruiker? – Casper Meinders
(donderdag 11 april 12.30 – 12.50 uur, Podium Inspirante: Theater hal 10)

Wie staat er centraal bij het ontwerpen én realiseren van een nieuwe werk-, leer- of zorgomgeving? Uiteraard moet het gebouw voldoen aan de wettelijke eisen en verplichtingen, maar tegelijkertijd moet het ook de ambities en doelstellingen van de organisatie vertegenwoordigen. Is er dan nog wel ruimte over voor inspraak van de gebruiker? Zij zijn immers de belangrijkste gebruikers van het gebouw. Bij draaijer+partners geloven wij erin dat gebouwen die dóór en vóór gebruikers ontworpen zijn, leiden tot betere werk-, leer- en zorgomgevingen waarin de prestaties van deze gebruikers substantieel verbeteren. Tijdens Building Holland 2019 laten wij zien hoe het denken vanuit de gebruiker zorgt voor duurzame gebouwen die adaptief en flexibel zijn.

Zien wij jou bij een van onze sessies verschijnen? Meld je nu nog aan en kom langs!

Nieuwste blogs

  • Sociaal
  • Werk
juni 2022

Huisvesting begint bij de gebruiker

Gemeente Diemen, LSa en draaijer+partners gingen in gesprek over de herinrichting van het gemeentehuis en […]

  • Inspiratie
  • Werk
juni 2022

Domeinbenadering en ontwerpgids voor duurzame exploitatie

De gemeente Amersfoort ontwikkelt een nieuw stadhuis. De voorbereidende werkzaamheden zijn gestart, volgens planning wordt […]

  • Circulair
  • Innovatie
juni 2022

De kansen van een circulaire inkoopstrategie

Hoe realiseer je een circulaire facilitaire dienstverlening door middel van een circulaire inkoopstrategie en wat […]