Zo ziet een sociale werkomgeving eruit!

Hoe ziet de ideale werkomgeving van nu en van de toekomst eruit? In een reeks van drie blogs nemen wij jou mee in de ideale werkomgeving van de toekomst. In de afgelopen editie namen wij vooral de gezonde aspecten van de werkomgeving onder de loep. Vandaag duiken wij dieper in de sociale aspecten van de werkomgeving. Wat zijn nou die factoren waardoor mensen zich veilig, welkom en betrokken voelen? Wat maakt die ideale werkplek inspirerend? 

We zien het steeds vaker voorkomen: mensen nemen de regie van hun bestaan in eigen handen. We gaan op zoek naar zingeving, ook in ons werk. Wat voegen onze werkzaamheden toe aan de maatschappij? Hoe beïnvloedt het werk onze leefstijl? Hoe zetten wij onze expertises zo efficiënt mogelijk in? Hoe kunnen wij onszelf blijven ontwikkelen? Met zulke vraagstukken gaan we steeds vaker zelf aan de slag. Zo nemen jonge medewerkers de regie van de werkgever steeds vaker uit handen. Zij zetten hun eigen voelsprieten uit en collaboreren met andere afdelingen en partijen om met hun gezamenlijk talent het beste werk te creëren. Krachten worden gebundeld en er wordt steeds meer vanuit communities gewerkt die éénzelfde passie delen. Werken wordt gezien als een uitdaging en niet meer als ‘een moetje’. Dat heeft een aantal grote consequenties voor de werkomgeving.

De eisenlijst wordt langer en langer. De werkomgeving moet uitdagend zijn en erg flexibel. Er is niet meer één kantoor met vaste werkplekken. Er wordt gewerkt vanuit communities, overal waar mogelijk. Kruisbestuiving is de nieuwe vorm van werken. Organisaties bundelen hun krachten door kennis te delen en nieuwe samenwerkingen aan te gaan. De opkomst van bedrijfsverzamelgebouwen met gezamenlijke ruimtes is hier een voorbeeld van. Het doel van deze gebouwen: het verbinden van de verschillende huurders en met elkaar successen behalen. Een mooi voorbeeld hiervan is de 19e verdieping in de Healthy Working Community van het gezonde kantoor Pharos. Deze vloer wordt als ‘Healthy Business Club’ ingericht. Hier worden alle gezamenlijke community activiteiten, zoals workshops, het fitprogramma en sociale bijeenkomsten georganiseerd. Tevens vind je op deze vloer vergaderruimtes, een bar en auditorium.

Met de integratie van werkzaamheden neemt ook de behoefte aan verschillende soorten werkplekken toe. Iedere taak vergt een ander type omgeving, online of offline ontmoeting, creatieve stimulatie en individuele ontspanning. Er ontstaat een ware explosie aan soorten werkplekken. Het is steeds meer de werknemer die de werkplek van de toekomst bepaalt. Werknemers bepalen zelf met wie ze werken, wanneer, waar en op welke manier. Daarmee groeit ook de behoefte aan all-in services op de werkvloer. Doordat we overal kunnen werken, verwachten we in onze werkomgeving de services waar we thuis over beschikken. Het kantoorconcept verandert hiermee steeds meer naar een hotelconcept. De faciliteiten moeten luxer en we willen volledig worden ontzorgd. Zo zien we bij steeds meer bedrijven de mogelijkheid om ’s avonds na werktijd een maaltijd af te halen, zodat (alleenstaande) jonge medewerkers na een lange werkdag geen tijd of energie meer hoeven te steken in het doen van boodschappen of koken.

Om als werkgever de regie te bewaken, is het van belang om te kijken welke initiatieven je vanuit de organisatie stimuleert en welke initiatieven de medewerkers zelf op zich moeten nemen. Bepaalde veranderingen of gewoonten kunnen niet worden tegengehouden, maar door op een slimme wijze bepaalde stappen of keuzes te stimuleren, kunnen medewerkers wél gestuurd worden. Nudging heet dit, een methode die we op allerlei manieren binnen de werkomgeving terug zien komen. Medewerkers worden op allerlei slimme manieren onbewust gestimuleerd om gezondere keuzes te maken en om slimmer en efficiënter te werken.


Geschreven door: Hilde Mulder 

Wil jij meer weten over de ideale werkomgeving van de toekomst? In mei verschijnt ons nieuwe trendrapport ‘De werkomgeving van de toekomst: gezonder, socialer én slimmer!' 
 

Nieuwste blogs

  • Sociaal
  • Werk
juni 2022

Huisvesting begint bij de gebruiker

Gemeente Diemen, LSa en draaijer+partners gingen in gesprek over de herinrichting van het gemeentehuis en […]

  • Inspiratie
  • Werk
juni 2022

Domeinbenadering en ontwerpgids voor duurzame exploitatie

De gemeente Amersfoort ontwikkelt een nieuw stadhuis. De voorbereidende werkzaamheden zijn gestart, volgens planning wordt […]

  • Circulair
  • Innovatie
juni 2022

De kansen van een circulaire inkoopstrategie

Hoe realiseer je een circulaire facilitaire dienstverlening door middel van een circulaire inkoopstrategie en wat […]