Paulien van der Stap

Afstuderen bij draaijer+partners ervaar je zo!

Bij draaijer+partners nemen wij regelmatig stagiaires onder onze hoede. Wij vinden het belangrijk dat jong talent zich bij ons kan ontwikkelen en wij proberen hen dan ook een brede inkijk te geven in de verschillende mogelijkheden binnen de vastgoedwereld. In deze blog deelt Paulien van der Stap haar ervaringen als afstudeerstagiair bij draaijer+partners.

Mijn naam is Paulien van der Stap, 20 jaar en ben bezig met mijn laatste jaar van de studie Built Environment aan de Hanzehogeschool in Groningen. Tijdens dit jaar loop ik mijn afstudeerstage bij draaijer+partners. Hier doe ik met name onderzoek naar welke huisvesting typologie past bij welke onderwijsvisie van basisscholen. Het onderzoek is met name gericht op het ontwikkelen van ondersteuningsmateriaal voor adviseurs, zodat zij een onderbouwde basis hebben voor de huisvesting van basisscholen. Naast mijn onderzoek werk ik mee met verschillende projecten, waaronder de renovatie en uitbreiding van Paleis het Loo en de vernieuwbouw van OBS de Westerburcht. De ervaringen die ik hier heb mogen meemaken, deel ik graag met jullie!

Tijdens mijn stage kreeg ik van draaijer+partners en Van Wijnen de kans om mee te helpen aan de vernieuwbouw van OBS De Westerburcht in Eelde. Met overall, thermokleding en bouwschoenen aan, en niet vergeten dé roze bouwhelm op, liep ik de bouwplaats op. Ingepakt en al, heb ik samen met de mannen van Van Wijnen stalen kolommen van de begane grond vol gestort met beton. Voor het eerst ging ik met een hoogwerker de hoogte in en mocht ik deze ook nog eens besturen, how cool! Van kolom naar kolom hebben we beton gestort met ondersteuning van een hijskraan. De mannen hebben mij de hele dag mee laten helpen en begeleid met allerlei klussen.

Ik vond het zo leuk dat ik de woensdag erna weer mocht helpen. Eenmaal weer dik in de kleren, hebben we de kolommen van de eerste verdieping gestort met beton, daarnaast heb ik mogen metselen, boren en zagen. Ik ben zelfs op het dak geweest om de bouwwerkzaamheden eens van bovenaf te bekijken. Al met al heb ik veel mogen doen en bekijken waar ik heel veel van heb geleerd.

Het was vooral interessant om te zien dat als er problemen zijn, deze jongens meteen zelf creatieve oplossingen weten te bedenken en ook rechtstreeks kunnen uitvoeren. Ik heb geleerd dat de bouw niet altijd gaat volgens tekening. Daar moeten in het werk zelf oplossingen voor worden bedacht. Ook was het een leerzame ervaring om de bouwproblemen niet alleen te horen tijdens bouwvergaderingen, maar deze ook daadwerkelijk zelf mee te maken, zodat ik kon waarnemen hoe hiermee wordt omgegaan tijdens het bouwproces zelf.

Voor twee dagen mocht ik een timmervrouw zijn en ik vind het dan ook gaaf om te kunnen zeggen dat ik ook fysiek heb meegebouwd aan de vernieuwbouw van de OBS Westerburcht. Ondanks de kou en regen waren het twee ontzettend leuke dagen. Ik ben blij dat ik deze kans heb gekregen en hoop met de afbouw nog eens te mogen helpen!


Geschreven door: Yolanda Nout 

Wil jij meer weten over de stagemogelijkheden bij draaijer+partners? Yolanda Nout vertelt jou er graag meer over!

Gerelateerde blogs

  • Gezond
  • Organisatie
maart 2020

Maatregelen draaijer+partners in verband met het coronavirus

De gezondheid van onze mensen, klanten en relaties staat voorop. draaijer+partners volgt de ontwikkelingen met […]

  • Aanbesteden
  • Leer
februari 2020

Almende College: krappe budgetten omzetten naar een toekomstbestendige huisvesting!

In 2017 zijn wij betrokken geraakt bij het Almende college vanuit de vraag Help ons […]

  • Omgevingspsychologie
  • Innovatie
februari 2020

Hoe omgevingspsychologie kan bijdragen aan het creëren van een gezonde en sociale omgeving

De aandacht voor het creëren van gezonde en sociale omgevingen blijft steeds verder toenemen. Terecht wat ons betreft: […]