D+P_CLUBHUISDAG_25

Clubhuisdag: beweging in een energieneutrale omgeving

Bij draaijer+partners staan de benefits gezond, sociaal, energieopwekkend, slim en circulair altijd centraal. Om de ontwikkelingen rondom deze benefits te waarborgen, organiseren wij iedere twee maanden een clubhuisdag waar wij gezamenlijk met deze benefits aan de slag gaan. Dit doen wij dan ook in gezonde, sociale, energieopwekkende, slimme en circulaire omgevingen.

Gezonde omgevingen zijn comfortabel en fris. Sociale gebouwen zorgen ervoor dat mensen zich veilig, welkom en betrokken voelen. Energiezuinige gebouwen besparen kosten, dragen bij aan klimaatverbetering en verhogen de vastgoedwaarde. Slimme omgevingen zorgen voor efficiënte inzet van ruimtes en kunnen zich aanpassen gedurende de tijd. Circulaire gebouwen zijn duurzaam, verspillen geen grondstoffen en hebben een groot aanpassingsvermogen.

Afgelopen week bezochten wij tijdens één van onze clubhuidagen met heel draaijer+partners het onlangs in gebruik genomen Sportcentrum Europapark in Groningen. Zo konden wij zelf aan den lijve ervaren hoe het voelt om in deze gezonde, energieopwekkende en inspirerende omgeving te verblijven. Tijdens de middag gingen wij ook op een sportieve en ondernemende wijze in de sportzaal aan de slag om met elkaar samen te werken. Wij leerden elkaars krachten en aanpakken op een compleet ander gebied kennen. Dat zorgde voor een overdosis aan competitie en uiteraard voor een aantal mooie winnaars en samenwerkingsresultaten. Ondanks het feit dat wij de ‘draaijer spelen’ niet allemaal hebben gewonnen, zijn wij wel met één gezamenlijke prijs naar huis gegaan: een nog sterkere verbinding en verantwoordelijkheidsgevoel om met elkaar nóg meer gezonde, sociale, energieopwekende, slimme en circulaire omgevingen te creëren.

Het Sportcentrum Europapark is een volledig energieneutraal en gasloos gebouw waar volop wordt gesport. Het gebouw wekt niet alleen tastbare energie op aan de hand van een warmte-koude opslag, maar het wekt met haar transparante uitstraling ook een vorm van fysieke energie op. Groningers worden door de open en beweegrijke omgeving continu geprikkeld om te komen sporten.

 

Meer weten over deze gasloze, energieneutrale en aardbevingsbestendige, sportvoorziening in de stad Groningen? Lees dan onze klantcase op de casepagina!

Gerelateerde blogs

  • Circulair
  • Zorg
juni 2019

Green deal duurzame zorg 2.0: Hoe wordt ambitie werkelijkheid?

De eerste Green Deal liep van eind 2015 tot eind 2018 met de ambitie dat […]

  • Sociaal
  • Leer
juni 2019

Onderwijshuisvesting: maatpak of confectie?

Eerder verscheen het blog ‘De student bestaat niet meer’. Daarin spraken we over de behoeften […]

  • Sociaal
  • Leer
juni 2019

De student bestaat niet meer!

Het onderwijs is volop in ontwikkeling. Ontwikkelingen als ‘een leven lang leren’, keuze delen en […]