Feestelijke opening bijzondere Pharos gebouw

draaijer+partners heeft meegewerkt aan het bijzondere Pharos gebouw. Na twee jaar bouwen is een mooie kantoortoren van Cairn Real Estate gerealiseerd waar duurzaamheid en gezondheid centraal staan. Eind september 2021 is het gebouw officieel geopend. Bij deze feestelijke opening konden de betrokken bouwpartijen, huurders, buurtgenoten en werknemers kennis maken met het pand van Pharos en The Farm Kitchen.

Niet het Programma van Eisen vanuit de opdrachtgever, maar de vastgelegde ambities – maximum health, zero waste, total energy en vibrant community – werden uitgangspunt voor de herontwikkeling. Samen met de betrokken preferred suppliers en het ontwerpteam legde draaijer+partners als regisseur de oplossingen vast in één ambitiedocument.

Meer over het project en de bijdrage van draaijer+partners >>

Pharos gebouw wint SHARE Award 2021 >>

Met een hyperlokaal en gezond restaurant ‘the Farm Kitchen’, een Pharos community app en de gebruikte slimme en duurzame oplossingen is het Pharos pand misschien wel één van de gezondste werkomgevingen in Nederland.

Nieuwste blogs

  • Sociaal
  • Werk
juni 2022

Huisvesting begint bij de gebruiker

Gemeente Diemen, LSa en draaijer+partners gingen in gesprek over de herinrichting van het gemeentehuis en […]

  • Inspiratie
  • Werk
juni 2022

Domeinbenadering en ontwerpgids voor duurzame exploitatie

De gemeente Amersfoort ontwikkelt een nieuw stadhuis. De voorbereidende werkzaamheden zijn gestart, volgens planning wordt […]

  • Circulair
  • Innovatie
juni 2022

De kansen van een circulaire inkoopstrategie

Hoe realiseer je een circulaire facilitaire dienstverlening door middel van een circulaire inkoopstrategie en wat […]