Seminar innovatie in beweging - De Beweegbox

Innovatie in beweging

Eén op de zeven Nederlanders loopt niet meer dan tien minuten per dag. Gemiddeld heeft 13,5 procent van onze kinderen last van overgewicht. Tegenwoordig zijn wij kampioen in zitten. We zien het de laatste tijd steeds vaker in het nieuws voorbijkomen. Nederlanders bewegen te weinig.

Jong geleerd, is oud gedaan
Daar moet wat aan gedaan worden. Laten wij ons daarom allemaal inzetten voor een actiever en gezonder Nederland. Laten wij van een zitcultuur weer terug gaan naar een beweegcultuur. Laten wij werken aan meer beweeglogica in gebouwen en openbare ruimtes, aan flexibelere en toegankelijkere sportaccommodaties en niet geheel onbelangrijk: laten wij streven naar meer beweging in het onderwijs. Want, zoals we allemaal weten: jong geleerd, is oud gedaan.

Nederland is ‘out of shape’
Om de laatste ontwikkelingen rondom beweging in Nederland in kaart te brengen, brachten wij een bezoek aan het seminar ‘Innovatie in beweging.’ Het seminar werd samen door Sportbedrijf Amstelveen, gemeente Amstelveen en de Beweegbox georganiseerd. Tijdens het seminar werd duidelijk dat de hedendaagse maatschappij overduidelijk uit vorm is. Onze kinderen zitten maar liefst 10,5 uur per dag stil en hun motorische vaardigheden nemen al ruim dertig jaar lang af. In het nieuws wordt volop gesproken over beweegtoetsen, bewegend leren en het creëren van omgevingen die uitnodigen tot buitenspelen. Een tal aan initiatieven is in opkomst, maar hoe verbeeld zich dat in de praktijk?

De Beweegbox
Tijdens het seminar vond tevens de officiële opening van de allereerste Beweegbox in Nederland, in Amstelveen, plaats. De Beweegbox is een innovatieve én interactieve turn-key gymzaal die uitdaging, beweging en beleving centraal stelt. In de Beweegbox is zowel ruimte voor traditionele, moderne als toekomstgerichte vormen van beweging. De ruimte is eenvoudig op te delen, zodat mensen in kleine groepjes intensief kunnen bewegen. Ideaal voor modern beweegonderwijs. Het concept ondersteunt een leven lang bewegen: alle beweeg- en sportvormen voor jong en oud worden optimaal gefaciliteerd.

Een leven lang bewegen
Niet alleen de toename van overgewicht en het vele zitten tijdens werk- en studietijd vragen om maatregelen. Ook maatschappelijke ontwikkelingen, zoals eenzaamheid en digitalisering sporen aan tot interactieve concepten als de Beweegbox. Door meer te bewegen, komt onze motorische ontwikkeling beter op gang, waardoor wij sociaal lekkerder in ons vel zitten en uiteindelijk beter presteren op het werk of op school. Tijdens het seminar ‘Innovatie in beweging’ werden al meer dan 230 bezoekers aangezet tot een leven lang bewegen. Als wij deze cyclus van mooie ontwikkelingen nou met heel Nederland in beweging houden, gaan wij van een land vol bewegingsarmoede naar een gezond land vol bewegingsrijkdom!

Wil jij meer informatie over innovatie in beweging? Berry ten Pas vertelt jou er graag meer over!

Gerelateerde blogs

  • Gezond
  • Innovatie
september 2019

Een gezonde leefomgeving is…

Na duurzaamheid, circulariteit en Big Data is het éindelijk tijd voor de doorbraak van de […]

  • Vastgoed
  • Leer
augustus 2019

Projectmanager: van generalist naar specialist

Als projectmanager bestaan je werkzaamheden vooral uit het bewaken van de GROTIK-aspecten. Het sturen op […]

  • Vastgoed
  • Organisatie
augustus 2019

Op exchange in vastgoed paradijs Seattle

Ruim een half jaar geleden vertrok Jurriaan Postema naar Seattle voor zijn Exchange Program aan […]