Koninklijke Visio gestart met bouw Valkenierslaan

Nog een klein jaar en het is eindelijk zover: Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen heeft dan een mooie nieuwe woonlocatie in een participerende woonomgeving in Breda-Zuid. Daar kunnen de bewoners met een visuele en verstandelijke beperking nog beter ondersteund worden om mee te doen in de maatschappij.

Valkenierslaan: een prachtige locatie

De 24 bewoners, nu nog deels woonachtig op Visio de Blauwe Kamer en in interim-voorzieningen in Breda, zitten in juni 2022 op een prachtige plek. Visio is dan ook niet over één nacht ijs gegaan met de zoektocht naar een nieuwe locatie. Maar het was het waard volgens Erik van Ginhoven, directeur Wonen & Dagbesteding Zuid-Nederland van Visio: “Onze cliënten bevinden zich binnenkort midden in de maatschappij. Zo zijn allerlei winkels en andere nuttige voorzieningen, ook ter recreatie, op loopafstand. Zo maken we meedoen mogelijk voor deze bijzondere doelgroep.”
 

Eerste paalboring

Op maandag 5 juli 2021 vond de eerste paalboring plaats voor de woningen en studio’s aan de Valkenierslaan 224-226. Een toekomstige bewoner mocht beginnen met deze eerste paalboring. Daarna neemt Aannemersbedrijf Van Agtmaal het weer over. Zij boren steeds een gat van ongeveer 10 meter voor de fundatiepalen. Die boor duwt de grond omhoog. Bij het omhooghalen van de boor wordt het gat gevuld met beton. Door zo te boren ontstaat véél minder geluids- en trillingsoverlast dan bij heien.

draaijer+partners heeft Visio begeleid bij het vinden van een geschikte locatie en voert namens Visio het projectmanagement uit. Vanaf het opstellen van het Programma van Eisen tot en met de ingebruikname.

Een nieuwe plek voor mensen met visuele en verstandelijke beperking in een participerende omgeving Breda-Zuid.

Nieuwste blogs

  • Sociaal
  • Werk
juni 2022

Huisvesting begint bij de gebruiker

Gemeente Diemen, LSa en draaijer+partners gingen in gesprek over de herinrichting van het gemeentehuis en […]

  • Inspiratie
  • Werk
juni 2022

Domeinbenadering en ontwerpgids voor duurzame exploitatie

De gemeente Amersfoort ontwikkelt een nieuw stadhuis. De voorbereidende werkzaamheden zijn gestart, volgens planning wordt […]

  • Circulair
  • Innovatie
juni 2022

De kansen van een circulaire inkoopstrategie

Hoe realiseer je een circulaire facilitaire dienstverlening door middel van een circulaire inkoopstrategie en wat […]