Landelijk onderhoudscontract ProRail 

ProRail is verantwoordelijk voor hét spoornetwerk van Nederland. Om een duurzame manier van reizen te stimuleren, verbinden zij mensen, steden en bedrijven per spoor. Dagelijks reizen er zo’n miljoen reizigers per trein over hun 7000 kilometer lange spoorlijnen. Vanuit draaijer+partners mogen ook wij een mooie bijdrage aan deze duurzame organisatie leveren.  

Volledig onderhoud van 19 locaties 
Begin 2018 is een landelijk onderhoudscontract gesloten voor alle (bemande) ProRail-locaties in Nederland. In samenwerking met HEYDAY Facility Management gaan onderhoudspartners Facilicom Solutions en ProCUS de komende acht jaar het volledige onderhoud aan 19 gebouwen, terreinen en installaties van ProRail uitvoeren. Een flinke en uitdagende opdracht dus!

Samen sta je sterk  
Het gaat om een prestatiecontract waarbij onderhoudsleveranciers hun krachten bundelen en verantwoordelijkheid dragen voor de aan hen toegekende percelen. ProRail kiest zo voor een optimale dienstverlening, waarbij flexibiliteit en continuïteit voorop staat. De aansturende beheermaatschappij gaat meldingen en data analyseren die ProRail als managementinformatie kan gebruiken en die het onderhoud (ook op lange termijn) beter en specifieker in kaart brengen.

De rol van OPPS en draaijer+partners
Samen met OPPS hebben wij de eer gekregen om ProRail tijdens dit proces te begeleiden in de aanbesteding en contracering. Vanuit onze rol als adviseurs van het projectteam hebben wij alle aanbestedings- en contractstukken opgesteld. Ook hebben wij inhoudelijke expertise kunnen leveren op het gebied van prestatiecontracten, integrale samenwerking en gebouwenonderhoud. Na gunning zijn wij namens ProRail ook nog eens verantwoordelijk voor de implementatie van het contract én de transitie naar de volledige werking van het samenwerkingsverband.

ProRail is enthousiast over de samenwerking met het team van draaijer+partners en OPPS. Op de website van OPPS lees je meer over deze succesvolle samenwerking van het Landelijk onderhoudscontract ProRail. Wij kijken uit naar een nóg groter en duurzamer spoornetwerk in de toekomst!

Wil jij meer weten over de implementatie van het landelijk onderhoudscontract? Paul Knot vertelt jouw er graag meer over!

Gerelateerde blogs

  • Gezond
  • Innovatie
september 2019

Een gezonde leefomgeving is…

Na duurzaamheid, circulariteit en Big Data is het éindelijk tijd voor de doorbraak van de […]

  • Vastgoed
  • Leer
augustus 2019

Projectmanager: van generalist naar specialist

Als projectmanager bestaan je werkzaamheden vooral uit het bewaken van de GROTIK-aspecten. Het sturen op […]

  • Vastgoed
  • Organisatie
augustus 2019

Op exchange in vastgoed paradijs Seattle

Ruim een half jaar geleden vertrok Jurriaan Postema naar Seattle voor zijn Exchange Program aan […]