Nationale On­der­wijs­ten­toon­stel­ling 2021 wordt hybride editie

Het grootste event voor onderwijzend Nederland, de Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT), is dit jaar zowel live als online te bezoeken. Het tweejaarlijkse evenement voor onderwijsprofessionals in het funderend onderwijs en professionals in de kinderopvang wordt dit jaar van 30 november tot en met 4 december gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht. De inschrijving is reeds gestart en de toegang is gratis.

‘De sleutel tot vernieuwend onderwijs en vernieuwende opvang’, zo luidt de doelstelling van de NOT. Deze editie is er onder andere veel aandacht voor de digitalisering binnen het onderwijs, die door de coronapandemie in een stroomversnelling is gekomen. Zo zijn er sessies over hoe het klaslokaal van morgen er uit ziet en wat daarbij komt kijken. Ook is er aandacht voor digitale tools, van AI tot VR, en van augmented reality tot hybride onderwijs. Maar ook andere thema’s krijgen uitgebreid de aandacht, zoals vernieuwend onderwijs en vernieuwende opvang, en de leer- en werkomgeving van de toekomst. Het meest actuele overzicht van het programma is te vinden op de website van NOT, www.not-online.nl.

Audrey Wilschut van de NOT: “De NOT is dit jaar relevanter dan ooit. Ons programma is ingericht op het inspireren en helpen innoveren van onderwijs en kinderopvang. In ons seminarprogramma hebben we een uitgebreide lijst van inspirerende sprekers en interessante onderwerpen. De Covid-19 crisis heeft grote impact op het onderwijs, maar biedt ook veel kansen voor onderwijsvernieuwing en dat laten we zien op NOT 2021.”

draaijer+partners is aanwezig tijdens dit event op donderdag 2 december 2021. De huisvestingadviseurs zullen tijdens een interactieve workshop ingaan op het thema: ‘het Klaslokaal van de Toekomst’.

 

Bron: www.not-online.nl

Bij de klaslokalen van de toekomst telt in toenemende mate de flexibiliteit van ruimtes, zowel in grootte als type leerplek. Hoog en laag zitten, staand werken, op zacht of hard materiaal zitten, afhankelijk van de activiteit en waar een leerling zich comfortabel bij voelt. Het gaat er ook om dat een leraar gemakkelijk kan variëren met de afmetingen van een ruimte.

Bertina Seffinga, adviseur draaijer+partners

Nieuwste blogs

  • Sociaal
  • Werk
juni 2022

Huisvesting begint bij de gebruiker

Gemeente Diemen, LSa en draaijer+partners gingen in gesprek over de herinrichting van het gemeentehuis en […]

  • Inspiratie
  • Werk
juni 2022

Domeinbenadering en ontwerpgids voor duurzame exploitatie

De gemeente Amersfoort ontwikkelt een nieuw stadhuis. De voorbereidende werkzaamheden zijn gestart, volgens planning wordt […]

  • Circulair
  • Innovatie
juni 2022

De kansen van een circulaire inkoopstrategie

Hoe realiseer je een circulaire facilitaire dienstverlening door middel van een circulaire inkoopstrategie en wat […]