Nieuw Kindcentrum Het Gimbornhof Zevenaar

Het bestaande schoolgebouw aan de Guido Gezellestraat in Zevenaar is getransformeerd tot het toekomstbestendig en moderne kindcentrum “Het Gimbornhof”. Het gebouw is gerenoveerd en een stukje uitgebreid en zal na de zomer gebruikt worden door de Sterrenschool Zevenaar en kinderdagopvang Lotus. Op 8 september a.s. wordt het complex officieel geopend.

Het was de uitdrukkelijke wens van de Sterrenschool om het bewegingsonderwijs in en rondom het nieuwe gebouw te laten plaatsvinden. Aangezien er binnen deze wijk geen gymvoorziening beschikbaar was, is er in samenwerking met Pim Scherpenzeel en ASM een unieke sportzaal gerealiseerd in het centrum van de school. Het kleine, bestaande speellokaal is nu veranderd in een eigen volwaardige gymvoorziening. Het kindcentrum ligt in een natuurlijk, groen gebied. Zowel het gebouw als het speelplein hebben een passende groene uitstraling gekregen. Het gebouw voldoet weer aan alle actuele eisen met betrekking tot onder andere duurzaamheid en ventilatie.

draaijer+partners heeft samen met M3V als bouwmanager geadviseerd in de bouworganisatievorm, de totstandkoming van het PvE en het begeleiden van het ontwerp en realisatieproces. In opdracht van Schoolbestuur LiemersNovum en de gemeente Zevenaar moest dit hele traject binnen één jaar en drie maanden opgeleverd zijn. Het behalen van de krappe bouwplanning in combinatie met een relatief beperkt budget was een uitdaging, maar het integraal bouwteam heeft het gebouw netjes vóór de zomervakantie opgeleverd.

Fijn binnen spelen in Nieuw Kindcentrum
Het Gimbornhof Zevenaar.

Nieuwste blogs

  • Sociaal
  • Werk
juni 2022

Huisvesting begint bij de gebruiker

Gemeente Diemen, LSa en draaijer+partners gingen in gesprek over de herinrichting van het gemeentehuis en […]

  • Inspiratie
  • Werk
juni 2022

Domeinbenadering en ontwerpgids voor duurzame exploitatie

De gemeente Amersfoort ontwikkelt een nieuw stadhuis. De voorbereidende werkzaamheden zijn gestart, volgens planning wordt […]

  • Circulair
  • Innovatie
juni 2022

De kansen van een circulaire inkoopstrategie

Hoe realiseer je een circulaire facilitaire dienstverlening door middel van een circulaire inkoopstrategie en wat […]