Pharos gebouw wint SHARE Award 2021 

Amper een week na de officiële opening van het Pharos gebouw heeft de mooie kantoortoren van Cairn Real Estate de SHARE Award gewonnen. Het is een blijk van erkenning voor een bedrijf dat opvalt op het gebied van duurzame innovatie en pionieren.
 

SHARE Award 

De SHARE Award 2021 is een onderscheiding van SHARE Founders uit het bedrijfsleven en gemeente Haarlemmermeer. De award is woensdag 6 oktober 2021 voor de tiende keer uitgereikt. Uit 15 kandidaten koos de jury unaniem voor Pharos, omdat alle afzonderlijke vernieuwingen en duurzaamheid aspecten van alle andere kandidaten tezamen in Pharos bij elkaar komen.

 

Samenwerking: “Together we build the healthiest working community” 

Het winnen van de SHARE Award is een beloning voor de gezamenlijk inspanning van meer dan twintig partijen die samen de ambitie van gezondste werkomgeving in Pharos hebben gerealiseerd. De partijen hebben als collectief samen “Healty Working” ontwikkeld. Het gebouw heeft de visie op gezond werken als toonbeeld in de samenleving gezet. Volgens de jury komen in Pharos alle facetten van duurzame innovatie samen om van deze bedrijven- en vergaderlocatie de ‘gezondste werkcommunity van Europa’ te maken.

Xander Meijer van het Pharos-Collectief: “We willen dat mensen die hier werken zich goed en prettig voelen, dat ze hier energieker vandaan gaan dan ze binnenkwamen. Dat het een omgeving is die energie gééft.“

 

Alles in één ambitiedocument 

draaijer+partners heeft met trots meegewerkt aan het bijzondere Pharos gebouw. Niet het Programma van Eisen vanuit de opdrachtgever, maar de vastgelegde ambities – maximum health, zero waste, total energy en vibrant community – werden uitgangspunt voor de herontwikkeling. Samen met de betrokken preferred suppliers en het ontwerpteam legde draaijer+partners als regisseur de oplossingen vast in één ambitiedocument en organiseerde de uitwerking van deze ambitie tot en met realisatie.

Lees meer over het project en de bijdrage van draaijer+partners >> 

 

Foto: Jur Engelchor Fotografie 
Wethouder Marja Ruigrok overhandigt de SHARE Award aan Xander Meijer van het Pharos-Collectief.

In Pharos komen alle facetten van duurzame innovatie samen om de gezondste werkcommunity van Europa te worden. 

Nieuwste blogs

  • Sociaal
  • Werk
juni 2022

Huisvesting begint bij de gebruiker

Gemeente Diemen, LSa en draaijer+partners gingen in gesprek over de herinrichting van het gemeentehuis en […]

  • Inspiratie
  • Werk
juni 2022

Domeinbenadering en ontwerpgids voor duurzame exploitatie

De gemeente Amersfoort ontwikkelt een nieuw stadhuis. De voorbereidende werkzaamheden zijn gestart, volgens planning wordt […]

  • Circulair
  • Innovatie
juni 2022

De kansen van een circulaire inkoopstrategie

Hoe realiseer je een circulaire facilitaire dienstverlening door middel van een circulaire inkoopstrategie en wat […]