Stage door Thijs van Amelsfort

Als onderdeel van de opleiding bouwkunde van de Hanzehogeschool Groningen heb ik een half jaar stage gelopen bij draaijer+partners. Toen ik in september voor de deur stond bij draaijer+partners in Groningen had ik veel vragen. Vragen zoals; hoe is de werksfeer bij draaijer+partners, wat doen ze eigenlijk en hoe is de cultuur? Een half jaar later zat mijn stage erop en zijn mijn vragen beantwoord.

Op de eerste vraag kreeg ik vrijwel direct antwoord. Het smoelenboekje lag namelijk steevast op ‘mijn’ bureau. Alleen bij het flexibele werken zijn er geen ‘eigen’ bureaus en is ‘staand werken’ geen uitzondering meer. Mede daardoor heerst er een relaxte en laagdrempelige sfeer waarbij zelf verantwoordelijk werken als de standaard wordt gezien.

De flexibele werkplekken zijn er niet voor niets. De helft van de collega’s is het gros van de tijd namelijk onderweg of aanwezig bij projecten. Dat gaf ook antwoord op mijn tweede vraag; wat doen ze eigenlijk? Het was mooi om te zien dat ik door het hele land werd meegenomen naar projecten. Daardoor voelde ik me vanaf het eerste moment thuis en het belangrijkste was dat ik als collega gewaardeerd werd in plaats van stagiair. Een andere reden dat ik mij snel thuis voelde was door de toegankelijke collega’s in zowel Groningen als Utrecht. Gaandeweg werd duidelijk dat er sowieso een laagdrempelige cultuur heerst waarbij collegialiteit hoog in het vaandel staat en men altijd bereid is elkaar te helpen.

Kortom, de sfeer is goed, je reist het land door voor opdrachtgevers en de cultuur is laagdrempelig. Het was een hele leerzame periode waarin ik diverse projecten heb bezocht en met leuke collega’s heb samengewerkt. Mijn vragen zijn beantwoord, het halve jaar is voorbij gevlogen en ik kijk terug op een fijne samenwerking.
Ik kan iedereen aanbevelen om eens met draaijer+partners contact te leggen. Voor vragen kunt u terecht bij HR-manager Yolanda Nout.

Thijs van Amelsfort

Veel stagiaires en afstudeerders zijn na het afronden van de studie hun carrière bij draaijer+partners begonnen.

Gerelateerde blogs

  • Vastgoed
  • Organisatie
augustus 2019

Op exchange in vastgoed paradijs Seattle

Ruim een half jaar geleden vertrok Jurriaan Postema naar Seattle voor zijn Exchange Program aan […]

  • Circulair
  • Zorg
augustus 2019

Met de ambitieversneller naar de Green Deal Zorg 2.0

Het doel om CO2 en energie te besparen en geen aardgas of fossiele brandstoffen meer […]

  • Circulair
  • Innovatie
augustus 2019

Durf samen te experimenteren

Een nieuw gebouw realiseren of een bestaand gebouw aanpassen is een spannende aangelegenheid. Een inschatting […]

Gerelateerde cases