Triodos Bank verkoopt kantoorpanden aan Peters & Co Investments B.V.

Triodos Bank en Peters & Co Investments B.V. hebben een overeenkomst gesloten over de verkoop van de kantoorpanden Nieuweroordweg 1 en Utrechtseweg 60 in Zeist. Peters & Co Investments B.V. neemt beide gebouwen over van Triodos Bank met als doel deze langdurig te verhuren.

Triodos Bank heeft beide kantoorpanden verkocht, omdat sinds 25 oktober 2021 alle medewerkers in Nederland gehuisvest zijn in het geheel duurzame kantoorgebouw De Reehorst in Driebergen, in combinatie met deels structureel thuiswerken.

Zekerheid
Nico Kronemeijer, Chief Operating Officer van Triodos Bank: “Tijdens het verkoopproces hebben wij gezocht naar een koper die voor de lange termijn eigenaar van het pand wil zijn. We zijn blij dat we hierin geslaagd zijn met Peters & Co Investments B.V.”

Han Peters, eigenaar van Peters & Co Investments B.V., is verheugd deze schitterende objecten aan zijn portefeuille toe te mogen voegen. Deze energiezuinige (A++) met duurzame materialen gebouwde locatie heeft een prachtige historie. Peters & Co Investments B.V. zal op zoek gaan naar een passende huurder die voor langere tijd zich op deze locatie wil huisvesten. De begraafplaats, die zich op het terrein van de panden bevindt, wordt behouden.

Huisvestingsadviseur draaijer+partners en vastgoedgoedexpert Rondmakers (beide onderdeel van de Draaijer Group) hebben Triodos Bank bij de verkoop begeleid. Biltmore heeft Peters & Co Investments B.V. begeleid.

Locatie De Reehorst
De Reehorst, gevestigd op landgoed De Reehorst (eigendom van Stichting Landgoed de Reehorst) is optimaal geïntegreerd in de omgeving. Het gehele landgoed is ontwikkeld vanuit de visie dat natuur, cultuur en economie in balans zijn. De Reehorst huisvest nu Triodos Bank Nederland, Triodos Investment Management, het Triodos Regenerative Money Centre en de groepsactiviteiten van Triodos Bank N.V.

draaijer+partners heeft bij de nieuwbouw van De Reehorst het ambitiedocument vertaalt naar een Programma van Prestaties waarin ruimte was voor innovatieve ideeën en andere dan de traditionele oplossingen. draaijer+partners heeft Triodos Bank geadviseerd over het nieuwe werken en de toepassing van taakgerelateerde werkplekken. Vanuit onze kennis van de exploitatie van gebouwen hebben wij de ontwikkelcontracten opgesteld en geadviseerd over integrale keuzes met betrekking tot vormgeving, investeringskosten, beheer en exploitatiekosten.

Een mooie samenwerking tussen draaijer+partners en Rondmakers - beide onderdeel van de Draaijer Group.

Nieuwste blogs

  • Sociaal
  • Werk
juni 2022

Huisvesting begint bij de gebruiker

Gemeente Diemen, LSa en draaijer+partners gingen in gesprek over de herinrichting van het gemeentehuis en […]

  • Inspiratie
  • Werk
juni 2022

Domeinbenadering en ontwerpgids voor duurzame exploitatie

De gemeente Amersfoort ontwikkelt een nieuw stadhuis. De voorbereidende werkzaamheden zijn gestart, volgens planning wordt […]

  • Circulair
  • Innovatie
juni 2022

De kansen van een circulaire inkoopstrategie

Hoe realiseer je een circulaire facilitaire dienstverlening door middel van een circulaire inkoopstrategie en wat […]