Optimaal ruimtegebruik van je onderwijsomgeving

Een grote wens van veel onderwijsinstellingen is om grip te krijgen op het ruimtegebruik. Je wilt voorkomen dat ruimtes leeg staan, dat verlichting en klimaatinstallaties onnodig aanstaan en dat de schoonmaker tijd verspilt aan ruimtes die niet gebruikt zijn. Het koppelen van data helpt om inzicht te krijgen op de aspecten waar jij wilt verbeteren. 

"Met de juiste data kun je beter onderbouwde beslissingen maken."

Inzicht in bezetting en benutting met het dashboard

Binnen onderwijsgebouwen is al veel data beschikbaar die je op een intelligente manier bij elkaar kunt brengen. Je krijgt inzichten waarmee de behoeften van de gebruikers en de doelen van de organisatie ingevuld kunnen worden. Voor het optimaliseren van de bezetting en benutting van het gebouw wordt informatie over onder andere roosters, klimaat en kosten aan elkaar gekoppeld en vertaald naar concrete verbetervoorstellen. 

Bekijk de functionaliteiten van ons dashboard in deze gratis video.

Gedragsverandering door duidelijke, concrete data

Het rooster laat zien of ergens les gegeven wordt, maar dit zegt niet altijd wat. Als de docent na de les blijft zitten om werk na te kijken, blijft de verlichting en de ventilatie in de ruimte aan. In de ideale situatie wil je dat de docent deze grote ruimte verlaat en een andere, kleinere werkplek zoekt. Hiermee stimuleer je taakgerelateerd werken.
Dit vergt
gedragsverandering van de gebruikers in het gebouw. Als huisvesting en facility professional weet draaijer+partners deze huisvestingsopgave samen met jou ook daadwerkelijk te realiseren.

 

Resultaten

  • Inzicht in de werkelijke en geplande bezetting
  • Direct inzicht in de prestaties van het gebouw en ruimtegebruik
  • Dynamische plattegronden met actuele temperatuur, CO2 en bezetting

Waarom draaijer+partners?

Kiezen voor draaijer+partners, is kiezen voor maatwerk consultancy, gebaseerd op de specifieke problemen van jouw onderwijsgebouw. 

Daarnaast zijn we een onafhankelijke partij: wij maken gebruik van bestaande data, die we op een duidelijke manier koppelen. Zodra we het dashboard hebben ingericht, kun je dit zelf beheren – zonder vast te zitten aan een langetermijncontract.

Wil je weten hoe een slim dashboard jou kan helpen om grip te krijgen op bezetting en benutting van ruimtes?

Vraag een gratis demo aan

Casper
InnovatieexpertCasper Meinderssenior adviseur
Erwin
InnovatieexpertErwin Alderssenior projectmanager

Gerelateerde cases