Nieuws

Transformatie van acht Rabobanken naar Rabohouses opgeleverd door Draaijer, Dura Vermeer en De Groot

Innovatieve RaboLocalHouses bieden klanten vernieuwde ervaring

De verbouwing van de Rabobank in Sneek markeert een mijlpaal in de samenwerking tussen Draaijer, De Groot en Dura Vermeer. Het resultaat is een gloednieuw en duurzaam RaboLocalHouse, een concept dat de klant een volledig nieuwe look & feel biedt en waarvan Sneek één van de eerste locaties in Nederland is. Momenteel zijn er nog zes in uitvoering en komen er nieuwe projecten aan.

RaboLocalHouses: Nieuwe dimensie in klantbediening

De RaboLocalHouses zijn ontworpen voor particuliere klantbediening en bieden ruimte voor Dagelijkse Bankzaken, Financieel Advies, Private Banking en MKB-dienstverlening. Het unieke concept streeft naar een prettige, informele en huiselijke sfeer, waar klanten op professionele wijze worden ontvangen en geadviseerd.

Transparantie, openheid en huiselijkheid

Het bouwteam, bestaande uit Draaijer, De Groot en Dura Vermeer, heeft transparantie, openheid en huiselijkheid centraal gesteld in het ontwerp. De open ontvangstplek en diverse voorzieningen in de bankhal dragen bij aan een gastvrije ervaring. Daarnaast is er een harmonieuze verbinding tussen front- en backoffice, wat een open en transparante sfeer creëert.

Duurzaamheid als leidraad voor herinrichting

De Rabobank, die net als Draaijer, Dura Vermeer en De Groot, duurzaamheid als een prioriteit beschouwt, heeft volledig ingezet op CO2-reductie en toekomstbestendigheid. Energiezuinige apparaten, gerecyclede materialen en circulaire producten worden zoveel mogelijk toegepast. Het innovatieve ontwerp omvat daglichtgestuurde verlichting met bewegingsdetectie, gerecycled meubilair en watermanagement. De focus op duurzaamheid en milieubewuste keuzes vormt een integraal onderdeel van het afbouwproces.

15 tot 20 RaboLocalHouses per jaar

Het bouwteam streeft ernaar om tussen de 15 en 20 RaboLocalHouses per jaar te realiseren in de komende jaren. De exacte locaties en planning worden nader bepaald. Er zijn al een aantal voltooide RaboLocalHouses in Sneek, Arnhem, Hengelo, Woerden, Lisse, Rotterdam, Nunspeet en Emmeloord. De locaties in Alkmaar, Hilversum, Delft, Gorinchem, Oldenzaal en Veghel zijn in uitvoering. Daarnaast zijn er lopende calculaties voor nieuwe locaties.

Intensieve samenwerking

De bouwteam partijen werken intensief samen voor de realisatie van de locaties. Waarbij Draaijer de rol neemt als proces- en projectmanager. De Groot is verantwoordelijk voor de installaties en Dura Vermeer is bouwkundig aannemer.

Directeur

Jan Joost Mestebeld