Data + Digital services

  • Smart Strategy Hack ​
  • Dashboarding ​
  • Business case en Value case ​
  • Ecosysteem ontwerp ​
  • Programma van Informatie 
  • Smart Building Strategy ​
  • Ecosysteem implementatie

Data slim verbinden

Met slimme technologie en dashboarding bieden wij datagedreven inzichten en sturing. We doen dat door het verbinden van moderne systemen en technieken uit bedrijfsmatige en primaire processen. Door het resultaat van die koppeling vervolgens te verrijken met onze kennis, zorg je voor belangrijke informatie: inzichten waarmee je beter sturing kunt geven aan het gebouw en de organisatie. Dat leidt tot grip op beleving, comfort, kwaliteit en kosten. Zo gaan organisaties en gebruikers beter presteren.

Zo wordt ons slimme dasboard bij Almende College periodiek aangepast op basis van nieuwe inzichten, waardoor we actief bijdragen aan hun ambities.

Smart Strategy Hack

Om succesvol te zijn in een veranderende wereld heb je een visie nodig en moet je ambities hebben en doelen stellen. Dit moet je ook kunnen bijsturen ten behoeve van de uitdagingen van morgen. Slimme huisvesting maakt dit mogelijk. Door mensen, middelen en systemen opnieuw met elkaar te verbinden creëren we een adaptieve en integrale bedrijfsvoering die toekomstbestendig is ingericht.

Maar hoe moet je beginnen?

Wij helpen onze opdrachtgevers met het kickstarten van de ambities en het bepalen van de richting voor smart buildings. In een dag(deel) ontwikkelen we samen met de belangrijkste vertegenwoordigers een blauwdruk voor slimme huisvesting, met een concreet actieplan.

Overzichtelijk dashboard

Draaijer snapt wat een organisatie nodig heeft op het gebied van het gebruik van haar gebouwen. We leveren niet zomaar een dashboard met data, maar nemen de organisatiedoelstellingen en de behoeften van de gebruikers als uitgangspunt. We halen de informatie op die vaak al beschikbaar is in de organisatie. Dit verwerken we naar inzichten die nodig zijn om je organisatie verder te brengen. Het dashboard biedt ruime mogelijkheden voor onder andere:

“Een goed inzicht resulteert in concrete verbetervoorstellen, bijvoorbeeld bij het verduurzamen van een gebouw of het ondersteunen van plaats- en tijdsonafhankelijk leren en werken.”

Jan Joost Flim
Directeur Draaijer

Value case en ecosysteem

Als de richting is bepaald en er inzicht en sturing is in de huisvesting of de gehele portefeuille, kunnen we gerichte verbeteringen initiëren. Hiervoor stellen we een value case op, waarin we zowel de kwalitatieve baten als financiële onderbouwing meewegen. Hierdoor kun je een weloverwogen besluit nemen.

Op basis van de value case kunnen we vervolgens het hele slimme ecosysteem ontwerpen, implementeren, monitoren en updaten. Draaijer voegt op deze manier steeds meer data en intelligentie toe aan de huisvesting en bedrijfsvoering.

Meer weten over datagedreven advies?

Onze dataspecialisten vertellen je graag meer over onze datagedreven en intelligente dienstverlening.

Software developer

Michael Bakker

Data analist

Sascha Strankinga

Data analist

Dirk Sackman

Vraag een demo aan

Zien hoe ons dashboard werkt en wat dit voor jouw organisatie kan betekenen? Geef je gegevens door en we maken een afspraak voor demonstratie.

Vraag demo aan – data en tech