Inzicht in bezetting en benutting Almende college Laudis

De meest duurzame leeromgeving creëren. Niet alleen van de Achterhoek, maar ook van Gelderland en Oost-Nederland. Dat is de ambitie van Almende College en het doel van de samenwerking met Draaijer.

Onze diensten

  • Smart Strategy Hack
  • Dashboarding
  • Ecosysteem ontwerp

Een bedreiging als kans

Almende College heeft in de nabije toekomst te maken met een afname van het aantal leerlingen. Een bedreiging en tegelijkertijd een kans als er maar de juiste beslissingen genomen gaan worden. Dat biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid om verschillende locaties en schoolgebouwen samen te brengen in één omgeving. Voor Almende betekent het potentieel het samenvoegen van de VMBO-locaties Silvolde en Ulft.

Om goed op deze fluctuatie in te kunnen spelen, wil Almende Laudis (onderdeel van Almende College) écht inzicht te hebben in de bezetting en benutting van het gebouw om betere en slimmere keuzes te kunnen maken op het gebied van huisvesting en daar de ondersteunende dienstverlening bij aan laten sluiten.

“We hebben met name gekozen voor een slim dashboard voor het optimaal benutten van ruimtes. Een rooster is vrij strak, maar we willen ook inzage in de ruimtes die leeg staan en weten of er dan toch nog iemand aan het werk is.”

Tom Noten
Conrector bedrijfsvoering en organisatie bij Almende College


Bestaande datastromen verbinden

Met de (gebouw)systemen die reeds in de onderwijslocatie Almende Laudis aanwezig zijn, beschikt de organisatie al over de benodigde informatie om bezetting en benutting inzichtelijk te maken. Die data worden verbonden, net als de data uit het roostersysteem, aan het dashboard van Draaijer.

Door beide datastromen te combineren ontstaan er inzichten waarmee datagedreven beslissingen genomen kunnen worden. Geen onderbuikgevoel, maar gebaseerd op feiten.   


Software as a service

Door onze Software as a Service (SaaS) oplossing is de software automatisch uitgerold en heeft Almende College snel een dataplatform draaien. Zo hoeft de organisatie de software niet zelf aan te schaffen, maar wordt gewerkt met een vast bedrag per maand voor installatie, onderhoud en beheer.

Door het open karakter en omdat Draaijer de data continu verbetert, wordt het dashboard periodiek aangepast op basis van nieuwe inzichten en dragen wij actief bij aan het realiseren van de ambitie van Almende College.

Resultaten

  • Inzicht in- en analyse van de bezetting en benutting
  • Verlagen van het energieverbruik
  • Optimalisatie van de ondersteunende (schoonmaak)dienstverlening
  • Actueel inzicht in luchtkwaliteit en temperatuur, met geautomatiseerde sturing

Meer weten over onze slimme dashboards?

Onze experts van team Data + Digital services geven graag een vrijblijvende demo