Circulaire renovatie gebouwen B en C Hogeschool Windesheim Zwolle

Een update van één van de panden van Windesheim. Geen sloop, maar duurzame renovatie met als uitgangspunten het creëren van comfort en het verlengen van de levensduur.

Onze diensten

  • Circulair projectmanagement
  • Directievoering en toezicht
  • Project- en exploitatieadvies

Renovatie ten behoeve van langjarige gebruik

Windesheim, een hbo-onderwijsinstelling met vestigingen in Zwolle en Almere met ruim 27.000 studenten en een kleine 3.000 medewerkers, hecht te werken aan een inclusieve en duurzame samenleving. Daarin past onze opdracht om Windesheims verouderde gebouw B en C niet zoals traditioneel gebruikelijk bij een pand in een dergelijke staat te slopen, maar duurzaam te renoveren.

Wij hebben het ontwerpproces van deze circulaire renovatie vanaf het begin tot aan het eind begeleid. Daarna hebben we geschikte bouwpartijen geselecteerd en de uitvoering begeleid. Inmiddels zijn de duurzame gebouwen in gebruik, klaar voor een lange toekomst!

Resultaten

  • Duurzaam gerenoveerd gebouw
  • Hoogste circulariteitsscore onderwijsgebouw
  • Verbeterd comfort


Duurzame renovatie

Het binnenklimaat is geoptimaliseerd door het verbeteren van de isolatiewaarde van de schil, vervanging van zonwering, dakbedekking en toevoegen van dakisolatie.

Ook is de standaardverlichting vervangen voor led en zijn er ondergrondse afvalcontainers gerealiseerd.

Building Circularity Index

Met haar gerenoveerde gebouwen heeft Windesheim de tot dan toe hoogste BCI score voor een bestaand onderwijsgebouw behaald. Een score van maar liefst 65%.

Bron: Hogeschool Windesheim

Meer weten over dit project?

Onze experts van team Onderwijs + Onderzoek vertellen er graag meer over

Senior projectmanager

Bart Griess

Senior bouwmanager

Wijnand Bakker