Nieuws

Draaijer geeft opbrengst oude meubels aan Stichting LunchMaatjes

Om de eigen werkomgeving van Draaijer aan te passen aan de actuele behoefte en wensen van de medewerkers zijn diverse werk- en overlegruimtes praktischer ingericht. De veiling van het oude kantoormeubilair aan collega’s heeft Draaijer een bedrag van € 4.161,- opgeleverd. De opbrengst van deze veiling is met trots gedoneerd aan Stichting LunchMaatjes.

Stichting LunchMaatjes is een lokale stichting in Utrecht die zich inzet om gezond eetgedrag bij jonge kinderen te stimuleren. Dit doen zij door het aanbieden van gezonde lunches op diverse basisscholen in Utrecht. Draaijer heeft als doel om gezonde omgevingen te creëren en besloot daarom het opgehaalde geld aan Stichting LunchMaatjes te doneren.

Directeur Jan Joost Mestebeld overhandigde een cheque ter waarde van € 4.161 ,- aan Jos Lutterman van Stichting LunchMaatjes. “Wij krijgen steeds meer aanvragen om op basisscholen de lunch te verzorgen aangezien er steeds meer kinderen zonder (gezond) eten naar school komen. Met deze bijdrage kunnen we zeker tweeduizend lunches op scholen verzorgen.”

De kantoorverbouwing van Draaijer in Utrecht was niet alleen gericht op het verbeteren van de werkomgeving voor de medewerkers, maar ook op het maken van een positieve impact. Het doel was om de verbouwing zo circulair mogelijk uit te voeren. Voor oud kantoormeubilair dat in de nieuwe kantooromgeving niet meer gebruikt werd, is herbestemming gezocht. Zo is de glazen vergaderkas gedoneerd aan de Energiehub050 in Groningen. Maar ook de kleinigheden, zoals papier of andere kantoorartikelen zijn gedoneerd.

Directeur

Jan Joost Mestebeld