Blog

Wat doet een projectmanager bij Draaijer?

Bart Griess is senior projectmanager bij Draaijer. Als mensen hem op een verjaardag vragen ‘wat doet een projectmanager eigenlijk?’ dan legt hij uit dat zijn uitdaging is om van een idee naar een passend gebouw te werken. Gaaf toch?  

Een motiverende projectmanager

Naast het bewaken van processen en toetsen van uitgangspunten is het leukste van mijn vak als projectmanager dat ik mensen op projecten mag verbinden, inspireren en motiveren. In de wereld van huisvestingsvraagstukken die alsmaar complexer wordt, is het steeds belangrijker om mensen te motiveren om een bijdrage te leveren aan het project. Het vooraf bedenken van een proces waarin een teambenadering – of beter gezegd een teamprestatie – wordt gestimuleerd, daar krijg ik energie van! Je bent de lijm die het team bij elkaar houdt.

Leerzame en uitdagende projecten

Ik werk zo’n 9 jaar bij Draaijer en heb zo veel uiteenlopende projecten gedaan dat het nog steeds niet verveelt. Momenteel werk ik bijvoorbeeld aan een nieuwbouwproject voor een Hogeschool, voor een revalidatiecentrum en voor een veiligheidsregio. Stuk voor stuk leerzame en uitdagende projecten, waar ik steeds met andere eindgebruikers in aanmerking kom. Dat blijft fascinerend. Veel samenwerkingen zijn ook voor lange duur, dus dan bouw je een mooie relatie op. Omdat ik vaak aan complexe projecten werk, werk ik regelmatig samen met een collega uit een ander team. Zo leren we weer van elkaar.   

Het teamgevoel van Draaijer

Vanaf dag 1 krijg je bij Draaijer de vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Uiteraard wordt daarbij gekeken naar het individu, maar ook naar je rol en bijdrage binnen het bedrijf. Je bent onderdeel van een team – in mijn geval team Onderwijs + Onderzoek – en daar deel je kennis en ervaring met collega’s. Formeel en informeel komen we regelmatig samen op de teamdagen, waar ervaringen delen wordt gecombineerd met een leuke en gezellige activiteit.

Gebouwen met impact

Ik ben ervan overtuigd dat iedereen die zich bezighoudt met huisvestingsopgaven nu en in de toekomst een belangrijke rol heeft in het ontwerpen en realiseren van impactvolle gebouwen. Impact voor de organisatie, de gebruikers van het gebouw én voor het klimaat. De komende jaren zullen steeds meer en meer in het teken staan van bouwen met een positieve footprint. Ik vind het waardevol dat ik daar en Draaijer daar een onderdeel van zijn.

Senior projectmanager

Bart Griess

“Je bent als projectmanager de lijm die het team bij elkaar houdt.”

Bart Griess
Senior projectmanager bij Draaijer