Vernieuwde huisvesting Gasunie Unit Operations

Gasunie wilde binnen haar Unit Operations in Utrecht meer synergie creëren en onderlinge samenwerking tussen afdelingen stimuleren.

Onze diensten

  • Huisvestingsadvies
  • Projectmanagement
  • Vastgoedadvies

Aanpassing totale huisvesting

Om deze gewenste synergie en samenwerking te bewerkstellingen werd de gehele huisvesting van deze unit aangepast. Draaijer heeft Gasunie begeleid in dit ingrijpende traject met onder meer een werkplekanalyse

Op basis van uit te voeren werkzaamheden en aantallen collega’s is bepaald hoeveel ruimte iedere activiteit nodig heeft. De Unie Architecten heeft dit plan vervolgens verder uitgewerkt.


Centrale locatie

Waar de oude kantooromgeving met een eigen werkplek voor iedere collega vrij traditioneel was, is het nieuwe kantoor in Utrecht veel meer gericht op samenwerken en hybride werken. Er zijn flexwerkplekken gerealiseerd en veel ruimte voor zowel formeel als informeel overleg in onder meer een werkcafé. Dankzij een grote vergaderzaal is het nu mogelijk om centraal in het land te vergaderen met groepen van maximaal 25 – 30 personen.

Hiermee past de nieuwe locatie in Utrecht binnen de visie van de unit Operations om alle Gasunie locaties open te stellen voor gebruik door haar medewerkers. Utrecht is daarbinnen hét Gasunie-kantoor in centraal Nederland geworden. Aannemer Van Zoelen heeft de realisatie verzorgd.

Resultaten

  • Toekomstbestendig vastgoed
  • Activiteitengericht werkplekconcept
  • Circulariteit door hergebruik materialen (vloerbedekking, (glazen) binnenwanden)

Meer weten over dit project?

Onze experts van team Werkplek + Kantoren vertellen er graag meer over

Adviseur

Michiel van Wijk

Adviseur

Dieuwe Breunissen

Adviseur

Charlotte Rosenkötter

Senior adviseur

Hans Lubbers