Paleis het Loo

Paleis Het Loo werkt aan een grote vernieuwing en verbouwing. Het 17e eeuwse paleis is in april 2022 officieel geopend. De ondergrondse uitbreiding bevindt zich onder het voorplein. Via deze ondergrondse ruimte kunnen bezoekers straks de vaste presentatieruimte in de oostvleugel bekijken, het paleis bezoeken en de winkel en restaurants. Voor kinderen is er een geheel eigen plek; het Juniorpaleis in de westvleugel. De ondergrondse uitbreiding is klaar in 2023 en gaat dan voor het eerst open voor bezoekers.

Indrukwekkende vernieuwing Paleis Het Loo

Koninklijke samenwerking

De werkzaamheden zijn verdeeld over verschillende percelen met ieder hun eigen hoofd- en onderaannemers. Als directievoerder vertegenwoordigt draaijer+partners Paleis Het Loo en is het aanspreekpunt voor de uitvoerende partijen. Tijdens de uitvoering houden we als toezichthouder controle op het uitvoeringsproces in kwalitatieve en kwantitatieve zin.

Wij zijn in staat om partijen met soms tegenstrijdige belangen en opvattingen met elkaar te verbinden. Er wordt onderling vertrouwen en commitment gecreëerd voor een gemeenschappelijk doel waarbij iedereen wint. De kern van onze aanpak is samengevat onder het motto: koninklijke samenwerking.

Resultaten

  • Grote renovatie die voldoet aan de veranderende behoeften en wensen van het museum en de bezoekers
  • Ondergrondse uitbreiding die ruimte biedt aan het groeiend bezoekersaantal
  • Ontzorgen tijdens het bouwproces door als directievoerder risico’s en afwijkingen zo snel mogelijk te signaleren en te bespreken

draaijer+partners draagt Paleis Het Loo een warm hart toe en is sinds 2022 ambassadeur van deze bijzondere locatie.

Edgar
Edgar AnholtsDirecteur Draaijer Group
Hildebrand
Hildebrand de BraakBouwmanager

Gerelateerde cases