Event

Officiële opening Energiehub050

Op 26 juni opende Energiehub050 op het Suikerterrein in Groningen officieel haar deuren, een prachtig voorbeeld van innovatie en duurzaamheid. Onder het toeziend oog van wethouder Carine Bloemhoff werd dit circulaire gebouw ingewijd, tot stand gekomen door de gezamenlijke inspanningen van Noorderpoort, DCTerra en zo’n 50 andere partners. 

Het gebouw staat niet alleen symbool voor vooruitgang in de energietransitie, maar illustreert ook een nieuwe benadering van bouwen in Nederland. Tijdens de feestelijke opening deelde Simon de Ruig, projectmanager circulariteit bij Draaijer, zijn inzichten over het creëren van restwaarde bij nieuwbouw, met duurzaamheid als centraal thema. 

Energiehub050 biedt een breed scala aan mogelijkheden voor studenten, werkenden en werkzoekenden om zich verder te verdiepen in de energietransitie. Ook vinden ondernemers hier een inspirerende plek om te experimenteren, terwijl buurtbewoners en geïnteresseerden de nieuwste toepassingen voor woningverduurzaming kunnen ontdekken. 

Draaijer is verheugd om deel uit te maken van deze transitie naar een circulaire economie. Energiehub050 heeft concrete stappen gezet om haar circulaire ambitie te verwezenlijken, met een sterke focus op het minimaliseren van milieu-impact en het optimaliseren van de levensduur van het gebouw. 

Senior projectmanager

Simon de Ruig