Oplossing

Optimaal ruimtegebruik van je onderwijsomgeving

Je wilt voorkomen dat ruimtes leegstaan, dat verlichting en klimaatinstallaties onnodig aanstaan en dat de schoonmaker tijd verspilt aan ruimtes die niet gebruikt zijn. Maar de belangrijkste vraag is misschien wel: voldoet de ruimte aan de verwachting van de gebruiker?

Onze diensten

  • Smart Strategy Hack ​
  • Dashboarding ​
  • Business case en Value case ​
  • Slim ecosysteem

Inzicht in bezetting en benutting
met het dashboard

Het koppelen van data helpt om inzicht te krijgen op de aspecten waar jij wilt verbeteren. Over onderwijsgebouwen zijn al veel data beschikbaar die je op een intelligente manier bij elkaar kunt brengen. Je krijgt inzichten waarmee de behoeften van de gebruikers en de doelen van de organisatie ingevuld kunnen worden.

Het is mogelijk om informatie over onder andere roosters, klimaat en kosten aan elkaar te koppelen ten behoeve van het optimaliseren van de bezetting en benutting van een gebouw. Is een ruimte in gebruik? Hoeveel mensen maken er gebruik van en op welke momenten staat de ruimte leeg? Inzicht hierin helpt bij de ontwikkeling en vertaling naar concrete en datagedreven verbetervoorstellen.

Positief gedrag door duidelijke data

Het rooster laat zien of er ergens les gegeven wordt, maar het toont niet of de ruimte die daarvoor gereserveerd is ook daadwerkelijk gebruikt wordt. Als de docent na de les blijft zitten om werk na te kijken, blijven de verlichting en de ventilatie in de ruimte aan. In de ideale situatie wil je dat de docent deze grote ruimte verlaat en een kleinere (concentratie)plek zoekt die past bij zijn activiteit van dat moment.

Taakgericht werken vergt gedragsverandering van de gebruikers van het gebouw. Als huisvesting en facility expert weet Draaijer deze positieve gedragsverandering samen met jou ook daadwerkelijk te realiseren.

“Zodra we het dashboard hebben ingericht, kun je dit zelf beheren – zonder vast te zitten aan een langetermijncontract.”

Jan Joost Flim
Directeur Draaijer

Resultaten

  • Inzicht in de werkelijke en geplande bezetting
  • Direct inzicht in de prestaties van het gebouw en ruimtegebruik
  • Dynamische plattegronden met actuele temperatuur, CO2 en bezetting

Grip krijgen op bezetting en benutting van ruimtes?

Wil je weten hoe een slim dashboard jou kan helpen? Neem contact met ons op of vraag een gratis demo aan.