Innovatief sportzaalconcept Beweegbox Roden

In Roden wordt de eerste, volledig door het consortium gerealiseerde, Beweegbox gebouwd. Een modulaire, vierkante sportzaal van 16 x 16 meter, waarbinnen in vier losse kwadranten sport- en beweegonderwijs gegeven kan worden.

Onze diensten

  • Visievorming en inspiratie
  • Conceptontwikkeling
  • Masterplanning
  • Business case en value case
  • Projectmanagement

Modern en interactief bewegen

Gemeente Noordenveld en rsg de Borgen hadden behoefte aan een nieuwe gymzaalvoorziening voor de school nadat de vorige voorziening is afgebrand. Er is gekozen voor het unieke en innovatieve beweegconcept van De Beweegbox, een slim gebouwconcept en een zeer uitgebreid, modern en interactief inrichtingspakket.

Dit brengt een veelvoud aan mogelijkheden met zich mee ten opzichte van een traditionele gymzaal.


Duurzame sportvoorziening

Het sportzaalconcept van het consortium De Beweegbox is een samenwerking tussen onder andere de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie, Draaijer, sporttoestellenleverancier Janssen-Fritsen en bouwbedrijf De Groot Vroomshoop. Voor ontwerp is RoosRos Architecten ingeschakeld. De kracht van de Beweegbox zit hem in de eenvoud. Alles is gestandaardiseerd, behalve de schil, die in Roden wel heel bijzonder is. De gevel van het gebouw wordt namelijk bekleed met tropisch hardhout.
Lees meer over deze duurzame materiaalkeuze >>

Er wordt een ENG-gebouw (Energie Neutraal Gebouw) neergezet waarbij gestreefd wordt naar minimaal gebruik van energie. De energie die wél nodig is, wordt opgewekt met PV-panelen.

Door de standaardisatie is de Beweegbox snel – met slechts vier maanden bouwtijd – en, mede daardoor, voordelig gerealiseerd.

“Met de Beweegbox willen we bijdragen aan meer bewegen en een gezondere leefstijl. Met dit gebouw dragen we hier ook aan bij.”

Berry ten Pas
Directeur, Draaijer

Resultaten

  • Innovatief beweegprogramma
  • Uitdaging, interactie en beleving voor alle sporters
  • Een gymzaal voor het voortgezet onderwijs op eigen terrein zodat de effectieve beweegtijd maximaal is
  • Zeer korte engineer- en bouwtijd

Meer weten over deze Beweegbox

Onze experts van team Sport + Cultuur + Leisure vertellen er graag meer over.

Directeur

Berry ten Pas

Projectmanager

Berfin Yardak

Projectmanager

Nynke Wolters

Adviseur

Ernst Hardeman