De gymzaal van de toekomst Beweegbox Amstelveen

Na opening van de eerste Beweegbox van Nederland in Amstelveen verschijnen er steeds meer van deze innovatieve gymzalen in het land. In samenwerking met de KNGU, NBB en diverse partners ontwikkelde Draaijer dit unieke en interactieve concept voor modern bewegen en gymmen. Het doel van de Beweegbox is om bewegen leuk en toegankelijk voor iedereen te maken.

Onze diensten

  • Visievorming
  • Conceptontwikkeling
  • Inspiratie
  • Programma van Bewegen
  • Projectmanagement

Bewegen leuker maken

De gemeente Amstelveen, Amstelveen Sport, Amstelveen College en de samenwerkende gymnastiekverengingen hebben bewust gekomen voor de Beweegbox in plaats van een traditionele gymzaal. En inmiddels hebben onder meer de gemeente Amsterdam/ IKC Overhoeks, Onderwijsgroep Noord/ Terra Emmen en de gemeente Noordenveld dit voorbeeld gevolgd.

Door bewegen leuker en toegankelijker te maken en ontmoeting te stimuleren willen we met de Beweegbox ook bijdragen aan de aanpak van maatschappelijke problemen zoals minder bewegen, afnemende motorische vaardigheden, toenemend overgewicht, inactiviteit tijdens werk en studie en eenzaamheid.

“Bij de ontwikkeling van de Beweegbox hebben we de uitdaging aangegrepen om een gymzaal te ontwikkelen die antwoord geeft op de behoeften van vandaag. En daarbij nadenkt over de vragen van morgen.”

Berry ten Pas
Directeur, Draaijer


Vernieuwend sportconcept

De Beweegbox sluit met zijn innovatieve, interactieve en uitgebreide inrichting beter aan bij de behoeften van nu en morgen, zowel voor gymnastiekverenigingen, sportclubs als scholen. Kinderen kunnen op een toegankelijke manier leren bewegen en hun motorische vaardigheden ontwikkelingen. Mensen van alle leeftijden worden op hun eigen niveau gestimuleerd om in beweging te komen en fit te blijven.

Het concept past in het streven naar een leven lang bewegen. Met gebruik van interactieve toepassingen, beeld, geluid, andere sfeerelementen en de multifunctionele vloer zijn er eindeloos veel manieren om een training of gymles in te richten. Ook kan je in de Beweegbox een dans- of kinderfeestje houden.


Uitgebreide inrichting, complete sporthal

De Beweegbox is ontwikkeld door Draaijer in samenwerking met specialisten op het gebied van bewegingswetenschappen, methode ontwikkelaars voor Lichamelijke opvoeding, docenten/ trainers en gymzaalinrichter Janssen-Fritsen. Om een breed scala aan beweegactiviteiten en lesvormen te kunnen faciliteren, hebben we een zogenaamde ‘Programma van Bewegen’ opgesteld. Op basis hiervan is een uniek en uitgebreid inrichtingsconcept ontwikkeld met een grote diversiteit aan (interactieve) toepassingen en losse sportinrichting. Dit is echt onderscheidend voor de Beweegbox ten opzichte van de traditionele gymzaal. Ook de vierkante gymzaal zonder belijning maakt de Beweegbox uniek.

Samen met RoosRos Architecten en De Groot Vroomshoop is de Beweegbox uitwerkt als een totaaloplossing op basis van systeembouw. Dat wil zeggen dat we een volledig en duurzaam gebouw met sportinrichting voor gemeenten en onderwijsinstellingen realiseren. Desgewenst realiseren we de Beweegbox als aanvulling op een bestaande sportvoorziening. Door het slimme ontwikkel- en bouwproces is de Beweegbox qua prijs vergelijkbaar met een traditionele gymzaal, echter met meer en toekomstgerichte mogelijkeden.

Resultaten

  • Leuk en toegankelijk trainen en gymmen
  • Bestaande en nieuwe beweegvormen
  • Leven lang bewegen als bijdrage aan een vitale maatschappij
  • Innovatief en duurzaam beweegconcept
  • Een ontmoetingsplek in de wijk

Meer weten over dit project?

Onze experts van team Sport + Cultuur + Leisure vertellen er graag meer over

Directeur

Berry ten Pas

Senior adviseur

Hylke Hellinga