Museum renovatie en uitbreiding Vernieuwing Museum aan de A

Het oorspronkelijke Noordelijk Scheepvaartmuseum in Groningen sloot in 2020 als zodanig de deuren om getransformeerd te worden naar een nieuw museum, met een ander museumconcept. Museum aan de A is de opvolger: een museum van, voor en over Groningen. Met de verhalen van de geschiedenis van Groningen en de Groningers.

Onze diensten

  • Visievorming en strategie
  • Projectmanagement
  • Aanbesteden en contractvorming
  • Kostenmanagement en risicobeheersing

Programma van Eisen museumtransformatie

Draaijer is als bouwprojectmanager vanaf de definitiefase in de transformatie betrokken. In samenwerking met de betrokkenen vanuit het museum en gemeente Groningen hebben wij het Programma van Eisen voor de transformatie en de uitbreiding van de monumentale panden opgesteld.

“Wij brengen onze kennis vanuit eerdere museumprojecten in; van de ontwikkeling van het Groninger stripmuseum tot de vernieuwbouw het Drents Museum en het onlangs heropende Paleis Het Loo.”

Berry ten Pas
Directeur bij Draaijer

Selectie ontwerpteam en begeleiding ontwerpproces

Draaijer heeft de selectie van het ontwerpteam georganiseerd en dit team vervolgens gedurende het ontwerpproces begeleid. Daarbij is bedacht dat tijdens de transformatie het museum gefaseerd open zal blijven voor het publiek, hetgeen een extra uitdaging vormt. Bedoeling en noodzakelijk voor deze beoogde verbouwing is fondsenwerving. Draaijer helpt het museum daarbij met het aanvragen van budget vanuit het Nationaal Programma Groningen en een DUMAVA subsidie. Zodra de fondsenwerving succesvol is afgerond, begeleidt Draaijer de verdere uitwerking en realisatie van de plannen. Met als doel: de ambities van het nieuwe Museum aan der A helpen realiseren.

Resultaten

  • Programma van Eisen transformatie en uitbreiding monumentale panden
  • Selectie ontwerpteam
  • Begeleiding ontwerpproces
  • Ondersteuning bij de Fondsenwerving

Meer weten over dit project?

Onze experts van team Sport + Cultuur + Leisure vertellen er graag meer over

Directeur

Berry ten Pas

Projectmanager

Berfin Yardak

Projectmanager

Nynke Wolters