WELL Building Standard Noordhoff Utrecht

Mars Interieurarchitecten ontwierp het nieuwe interieur voor uitgeverij Noordhoff’s locatie in het Utrechtse Helix gebouw. In dit multi-tenant gebouw huurt Noordhoff 1.200 m2 kantoorruimte.

Onze diensten

  • Projectmanagement
  • Directievoering
  • Toezicht


Open verbindingen

Voor haar vestiging in Utrecht koos educatieve dienstverlener Noordhoff (onderdeel van Infinitas Learning) voor het Helixgebouw in Leidsche Rijn. Ontworpen door architect Paul de Ruiter volgens de WELL Being Standard.

De kern van dit bijzondere gebouw is een grote spiraalvormige gele trap (Helix); de ruimtes staan in een open verbinding tot elkaar. Daardoor een uitdagende opgave ten aanzien van akoestiek en klimaat, maar ook waar het gaat om de privacy en identiteit van de diverse huurders.


Bouwteam vroegtijdig betrokken

Draaijer heeft in opdracht van Mars Interieurarchitecten het projectmanagement over het ontwerp en de realisatie verzorgd, vanaf het voorlopig ontwerp tot en met de oplevering. Om dit efficiënt te bewerkstelligen is op ons voorstel in een zo vroeg mogelijk stadium het ontwerp in Bouwteam verder uitgewerkt.

Wij hebben daarbij gestuurd op het beoogde eindresultaat; een prettige werkomgeving voor Noordhoff’s werknemers en hun eventuele bezoekers.

Resultaten

  • Snel resultaat door vroegtijdig uitwerken van de renovatie in Bouwteam
  • WELL Being Standard toegepast
  • Herbruikbare basismaterialen toegepast

Meer weten over dit project?

Onze experts van team Werkplek + Kantoren vertellen er graag meer over

Senior bouwmanager

Wijnand Bakker