Geïntegreerd bewegingsonderwijs Sterrenschool Zevenaar

In Zevenaar is het oude schoolgebouw aan de Guido Gezellestraat getransformeerd tot een modern kindcentrum. Het biedt ruimte aan Sterrenschool en kinderdagverblijf Lotus. Draaijer heeft het aanbestedingsproces begeleidt en het ontwerp- en bouwmanagement vervult.

Onze diensten

  • Projectmanagement
  • Directievoering en toezicht
  • Aanbesteden en contractvorming
  • Kostenmanagement en risicobeheersing
  • Programmamanagement

Geïntegreerd bewegingsonderwijs

Draaijer heeft samen met M3V begeleiding geboden aan gemeente Zevenaar, Sterrenschool en het kinderdagverblijf om te komen tot het Programma van Eisen. Het projectmanagement is verzorgt voor het ontwerp- en realisatieproces inclusief advies over de bouworganisatievorm. Het was de nadrukkelijke wens van de Sterrenschool om het bewegingsonderwijs in en rondom het getransformeerde gebouw te laten plaatsvinden.

Aangezien er binnen deze wijk geen gymvoorziening beschikbaar was, is er in samenwerking met Pim Scherpenzeel en ASM een unieke sportzaal gerealiseerd in het centrum van de school. Het kleine, bestaande speellokaal is nu veranderd in een eigen volwaardige gymvoorziening. Daarnaast nodigt het groene en natuurlijke schoolplein uit tot bewegen.


Strakke bouwplanning

Het kindcentrum ligt in een natuurlijk, groen gebied. Zowel het gebouw als het speelplein hebben een passende groene uitstraling gekregen. Het gebouw voldoet weer aan alle huidige eisen met betrekking tot onder andere duurzaamheid en ventilatie en is gebouwd volgens de BENG-normering. 

In opdracht van Schoolbestuur LiemersNovum en de gemeente Zevenaar moest dit hele traject binnen één jaar en drie maanden opgeleverd zijn. Het behalen van de krappe bouwplanning in combinatie met een relatief beperkt budget was een uitdaging, maar het integraal bouwteam heeft het gebouw netjes vóór de zomervakantie van 2022 opgeleverd. 

Resultaten

  • Geslaagde transformatie van bestaand vastgoed naar modern kindcentrum
  • Gebouw en schoolplein stimuleert een gezonde levensstijl voor kinderen (beweging en voeding)
  • Kindcentrum sluit goed aan bij en versterkt de identiteit van Sterrenschool en kinderopvang de Lotus
  • Oplevering project binnen budget en planning

Meer weten over dit project?

Onze experts van team Onderwijs + Onderzoek vertellen er graag meer over

Senior projectmanager

Simon de Ruig

Adviseur

Lars van Tiel