Nieuwbouw hogeschool Hogeschool Windesheim Almere

Met 4.500 studenten, 300 alumni en ruim 400 medewerkers, draagt Windesheim in Almere bij aan een bloeiende studentenstad die barst van de (ondernemers)kansen.

Midden in het stadshart van Almere op een unieke locatie aan het Weerwater wordt een nieuw onderwijscampus gerealiseerd.

Onze diensten

  • Projectmanagement
  • Aanbesteden en contractvorming

Groeiende studentenstad

Gezien de huidige en toekomstige verwachte groei van de studentenpopulatie in Almere is uitbreiding van de huisvesting noodzakelijk. Na een aantal jaren op verschillende huurlocaties in het centrum te hebben doorgebracht heeft Windesheim nu behoefte aan een onderwijscampus met een eigen identiteit.

Een speciaal voor het onderwijs ingericht hoofdgebouw in het centrum van Almere. Dit gebouw zal beeldbepalend zijn voor de skyline van Almere. Draaijer is betrokken bij de aanbesteding en contractvorming en het projectmanagement van het nieuw te realiseren onderwijsgebouw.

Status oktober 2022 | Bron: Windesheim

Verbinding

Belangrijkste vertrekpunt is dat het gebouw open en toegankelijk is voor iedereen. Open betekent dat iedereen welkom is en zich welkom voelt. Windesheim verbindt letterlijk ‘binnen met buiten’ en stimuleert contact tussen de mensen die wonen, werken en leren in Almere. Nu én in de toekomst. Het nieuwe gebouw is 18.500m2 groot.

De school heeft veel studenten, medewerkers, relaties en specialisten gesproken over hun wensen. Inmiddels is er een prachtige schets gemaakt van het gebouw, dat voldoet aan de laatste eisen op het gebied van duurzaamheid, techniek, veiligheid en leefbaarheid.

Innovatieve bouwmaterialen

Het streven is om lokale biobased materialen uit Flevoland te kunnen gebruiken in het ontwerp voor de nieuwe school. Om een idee te krijgen wat de markt te bieden heeft, is er in de Week van de Circulaire Economie 2023 een pitchmiddag georganiseerd.

Deze middag biedt leveranciers van innovatieve en biobased materialen een podium om hun product te pitchen aan het bouwteam van Windesheim.

Meer weten over dit project?

Onze collega’s van team Onderwijs + Onderzoek vertellen er graag meer over.

Projectmanager

Simon de Ruig

Senior projectmanager

Bart Griess