Nieuwbouw zorgcentrum Woonzorgcentrum Flora

In de groene nieuwbouwwijk Hortus staat woonzorgcentrum Flora, onderdeel van Zorggroep Almere. Draaijer werd ingeschakeld om toezicht te houden op de nieuwbouw.

Onze diensten

  • Directievoering en toezicht

Energieneutrale nieuwbouw

In het energieneutrale woonzorgcentrum Flora zijn verspreid over zes lagen verschillende woningen en ontmoetingsplekken gerealiseerd met veel aandacht voor wat de inwoners ondanks hun dementie wél kunnen blijven doen.

Dura Vermeer Bouw Hengelo en partners hadden voor Zorggroep Almere een ontwerp gemaakt voor de bouw van een wooncomplex voor ouderen met dementie. Draaijer heeft namens Mondria advies vanaf het definitief ontwerp tot aan de oplevering de directievoering van de nieuwbouw uitgevoerd.


Doorontwikkeling van de omgeving

Het woonzorgcentrum staat op het terrein waar in 2022 de Floriade heeft plaatsgevonden. Van belang was oplevering en ingebruikname van de nieuwbouw voordat de Floriade van start ging. In februari 2022 zijn de eerste zorgwoningen in gebruik genomen. Sinds de sluiting van de Floriade wordt het terrein rondom Flora in verschillende fases verder ontwikkeld tot de groene woonwijk Hortus waarin het woonzorgcentrum een plek biedt voor ontmoeting.

Resultaten

  • Bouwbegeleiding van definitief ontwerp tot aan de oplevering
  • Oplevering van 130 zorgwoningen voor dementerende ouderen

Meer weten over dit project?

Onze experts van team Zorg + Wonen vertellen er graag meer over

Senior bouwmanager

Wijnand Bakker