Vernieuwend sportconcept Beweegbox Amstelveen

In de gemeente Amstelveen staat de eerste Beweegbox van Nederland. Met ondersteuning van De Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie ontwikkelde Draaijer dit innovatieve concept voor gymzalen dat gebaseerd is op het moderne bewegen.

Onze diensten

  • Conceptontwikkeling
  • Inspiratie
  • Projectmanagement

Ruime toepassingsmogelijkheden

De gemeente Amstelveen heeft, samen met sportbedrijf Amstelveen, het Amstelveen College en de samenwerkende gymnastiekverenigingen, bewust gekozen voor de Beweegbox in plaats van een traditionele gymzaal. De Beweegbox sluit met zijn innovatieve en interactieve inrichting, in combinatie met de traditionele inrichting, beter aan bij de behoeften van de verenigingen en het onderwijs.

Daarnaast biedt de Beweegbox toepassingsmogelijkheden, zoals dans- en kinderfeestjes, die in een traditionele gymzaal minder goed gefaciliteerd kunnen worden. In een Beweegbox kan op een interactieve manier bewegingsonderwijs worden gegeven. Een multifunctionele ruimte aangepast aan de wensen van deze tijd.

“Bij de ontwikkeling van de Beweegbox hebben we de uitdaging aangegrepen om een gymzaal te ontwikkelen die antwoord geeft op de behoeften van vandaag. En daarbij nadenkt over de vragen van morgen.”

Berry ten Pas
Directeur, Draaijer


Turnkey gymzaal

De Beweegbox is ontwikkeld door Draaijer in samenwerkingen met Janssen-Fritsen, Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) en RoosRos Architecten. Het is bedoeld als een antwoord op de vraag naar betere gymsportaccommodaties in Nederland. Het concept past in het streven naar een leven lang bewegen. Het kan bijdragen aan de aanpak van maatschappelijke problemen zoals toenemend overgewicht, inactiviteit tijdens werk en studie, eenzaamheid en digitalisering.

De Beweegbox is een turnkey gymzaal. Dat wil zeggen dat we een volledig gebouw met sportinrichting voor gemeenten en onderwijsinstellingen realiseren. Desgewenst realiseren we de Beweegbox als aanvulling op een bestaande sportvoorziening. Door het slimme ontwikkel- en bouwproces is de Beweegbox qua prijs vergelijkbaar met een traditionele gymzaal.

Resultaten

  • Vernieuwend beweegconcept als aanvulling op de huidige sporthal

Meer weten over dit project?

Onze experts vertellen er graag meer over

Directeur

Berry ten Pas

Stuur mij een e-mail
Senior adviseur

Hylke Hellinga

Stuur mij een e-mail