Almende College Laudis

De meest duurzame leeromgeving van de Achterhoek. En van Gelderland. En van oost Nederland. Dat is de ambitie van Almende College en het doel van de samenwerking met draaijer+partners.   

Almende College heeft in de nabije toekomst te maken met een afname van het aantal leerlingen. Een bedreiging en tegelijkertijd een kans als er maar de juiste beslissingen genomen gaan worden. Dat biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid om verschillende locaties en schoolgebouwen samen te brengen in één omgeving. Voor Almende betekent het potentieel het samenvoegen van de VMBO-locaties: in Silvolde en in Ulft. 

Om goed op deze fluctuatie in te kunnen spelen, wil Almende Laudis (onderdeel van Almende College) écht inzicht te hebben in de bezetting en benutting van het gebouw om betere en slimmere keuzes te kunnen maken op het gebied van huisvesting. En daar de ondersteunende dienstverlening bij aan te laten sluiten.   

Inzicht in bezetting en benutting Almende Laudis

Bestaande datastromen verbinden

Met de (gebouw)systemen die reeds in de onderwijslocatie Almende Laudis aanwezig zijn, beschikt de organisatie al over de benodigde informatie om bezetting en benutting inzichtelijk te maken. Die data wordt verbonden aan het dashboard van draaijer+partners net als de data uit het roostersysteem. Door beide datastromen te combineren, ontstaan er inzichten waarmee datagedreven beslissingen genomen kunnen worden. Geen onderbuikgevoel, maar gebaseerd op feiten.  

Software as a service

Door onze Software as a Service (SaaS) oplossing is de software automatisch uitgerold en heeft Almende College snel een dataplatform draaien. Zo hoeft de organisatie de software niet zelf aan te schaffen, maar wordt gewerkt met een vast bedrag per maand voor installatie, onderhoud en beheer. Door het open karakter en omdat draaijer+partners de data continu verbetert, wordt het dashboard periodiek aangepast op basis van nieuwe inzichten en dragen wij actief bij aan de ambitie van Almende College.  


Fotograaf: egbertdeboer.com 

Resultaten

  • Het samenvoegen van twee schoollocaties in één locatie
  • Inzicht in de bezetting en benutting
  • Verlagen van het energieverbruik
  • Het optimaliseren van de ondersteunende (schoonmaak)dienstverlening
  • Actueel inzicht in luchtkwaliteit en geautomatiseerde sturing
  • Actueel inzicht in temperatuur en geautomatiseerde sturing
  • Actueel inzicht en analyse van bezetting en beschikbare ruimtes

“We hebben met name gekozen voor een slim dashboard voor het optimaal benutten van ruimtes. Een rooster is vrij strak, maar we willen ook inzake in de ruimtes die leeg staan en weten of er dan nog iemand aan het werk is.”

Tom Noten, Conrector bedrijfsvoering en organisatie Almende College
Casper
InnovatieexpertCasper Meinderssenior adviseur
Erwin
InnovatieexpertErwin Alderssenior projectmanager

Gerelateerde cases